Satoja seppeleitä sankarihaudoille – tapahtumalle toivotaan somenäkyvyyttä

Tänään vietetään Kansallista veteraanipäivää ja samalla tulee kuluneeksi 70 vuotta Lapin sodan päättymisestä. Tapahtuman muistoksi Sotainvalidien Veljesliitto, Suomen Sotaveteraaniliitto, Rintamaveteraaniliitto ja Reserviläisliitto järjestävät tänään koko valtakunnan kattavan seppeleenlaskun, jonka tavoitteena on laskea seppeleet mahdollisimman monelle Suomen yli 600 sankarihaudasta.

Veteraanijärjestöjen toivomuksesta Reserviläisliitolla on päävastuu laskuista. Paikalliset seppeleenlaskut toteutetaan em. järjestöjen paikallisyhdistysten ja -osastojen voimin. Varsinaiset laskijat ovat pääosin sotiemme veteraaneja.

Kansallisen veteraanipäivän seppeleenlaskun tavoitteena on myös siirtää veteraaniperinnettä ja -tietoisuutta nuoremmille suomalaisille. Laskutapahtumiin ovatkin kaikki tervetulleita, ja erityisesti paikalle toivotaan koululaisia ja nuorisoa.

Järjestäjät toivovat, että tapahtumaan liittyviä kuvia jaetaan instagrammiin ja muihin sosiaalisen median sovelluksiin merkittynä hashtageilla #seppeleenlasku ja #kansallinenveteraanipaiva.

Sankarihauta Siuntiossa. Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Veteraanien arvostus lähenee sataa prosenttia

Edellinen artikkeliVinkkejä lapsityöhön: Rukouspyykkinaru
Seuraava artikkeli”Ikoni valitsee tekijänsä”