Eduskunnan kuopus on seurakunta-aktiivi

Pirkanmaalta nousi ensiyrityksellä eduskuntaan vain 24-vuotias Ilmari Nurminen
(sd). Eduskunnan nuorin kansanedustaja haali yli 5000 ääntä.

– Sydämeni pakahtuu kiitollisuudesta. Tuntuu, että työ on kantanut hedelmää, Nurminen iloitsee.

Iästään huolimatta Nurminen on ehtinyt olla jo monessa mukana. Hän on vaikuttanut mm. koulujen oppilaskunnissa, nuorisovaltuustossa, kaupunginhallituksen varapuheenjohtajana ja maakuntahallituksen jäsenenä.

Nurminen on myös aktiivinen seurakuntavaikuttaja. Hän istuu Sastamalan kirkkovaltuustossa ja kirkkoneuvostossa jo toista kautta.

– Varsinkin seurakunnan luottamustehtävät ovat opettaneet minulle, että jokainen ihminen on arvokas ja heikompiosaisia on puolustettava. Politiikka on oiva väline tähän.

Nurminen on muun muassa pystynyt parantamaan nuorten vaikutusmahdollisuuksia seurakunnassaan. Hän on ylpeä myös siitä, että eri puolilla kaupunkia järjestettäviä vähävaraisten lounaita on lisätty.

Diakoniatyötä Ilmari Nurminen arvostaa erityisen paljon. Hän nostaa esiin vapaaehtoisten tuomat lahjat, joita diakoniatyö välittää jouluna vähävaraisille perheille.

Nuori kansanedustaja on paneutunut myös seniorien asioihin. Muutama vuosi sitten hän toteutti Tampereen Koukkuniemen vanhainkodissa tutkimuksen, jossa toista sataa asukasta haastattelemalla selvitettiin, minkälainen paikka on asukkaiden mielestä.

– Ulkoilun haasteet, yksinäisyys ja syrjäytyminen korostuivat vastauksissa, Nurminen kertoo.

Tutkimuksen pohjalta hän innostui viime vuonna käynnistämään kansalaisaloitteen lakisääteisestä oikeudesta ulkoiluun vanhainkodeissa. Aloitetta tuki merkittävä määrä vanhus- ja vammaisjärjestöjä.

– Keräsimme lähes 16 000 nimeä, mutta aloite ei edennyt eduskuntaan sitä kautta. Nyt kansanedustajana voin viedä sen sinne itse, mies hymyilee.

Tuore parlamentaarikko ei ainoastaan puhu välittämisestä, vaan toteuttaa sitä käytännössäkin.

– Toimin monen ikääntyneen ihmisen sekä omaishoitajan tukihenkilönä. Viimeksi pari viikkoa sitten kävin pitämässä teematunnin sastamalalaisessa vanhainkodissa. Muistelimme asukkaiden lapsuutta.

Kansanedustaja Ilmari Nurminen, millaisena kristittynä itsesi näet?

– Taidanpa olla sellainen hyvin perinteinen suomalaiskristitty. Käyn säännöllisesti seurakuntien tilaisuuksissa.

Kuva: Sara Pihlaja

Lue Nurmisen haastattelu seurakuntavaalien jälkeen Kotimaa Prosta.

Edellinen artikkeliKirkonmiehet filosofin politiikka-purkauksesta: Pöhkö ja ristiriitaisuudessaan ylittämätön
Seuraava artikkeliViime vuonna 333 rekisteröityä parisuhdetta