Kanttori Juice-kohusta: Muutan perhesyistä

Kanttori Henri Hersta sanoo olevansa pahoillaan dramatiikasta, joka on liitetty hänen lähtöönsä Tampereen Tuomiokirkosta ja muutostaan Helsingin Temppeliaukion kanttoriksi. Hän sanoo haluavansa kertoa asian oikean laidan.

Hersta sanoo muuttavansa perhesyistä ja toivovansa hartaasti, että dramaattinen kohuaminen asian ympärillä voisi päättyä.

– Minulla on puolitoistavuotias poika. Lapsiperheen elämä on helpompi järjestää Helsingissä, jossa isovanhemmat ovat lähellä. He auttavat lapsen hoidossa. Lisäksi vaimoni opinnot ovat kesken Sibelius-Akatemiassa ja Helsingin Yliopistossa, Hersta sanoo Kotimaa24:lle.

Henri Hersta sanoo, että hän ei halua sanoa mitään musiikin tyylilajien sopivuudesta kirkkoon eikä siitä käytyyn kirjoitteluun, johon Aamulehti hänet ensimmäisenä liitti haastattelussaan viime lauantaina. Hän ei halua kommentoida myöskään keskusteluja, joita Tampereen tuomiorovasti Olli Hallikainen kertoo käyneensä Herstan kanssa kirkkomusiikista.

Hallikainen sanoo keskustelleensa paljon Herstan kanssa kirkkomusiikin valinnoista. Esillä on ollut myös Juice-musiikkiin pohjaavat kirkkokonsertit, joita Hersta ei Hallikaisen ja Aamulehden mukaan pitänyt kirkkoon sopivina. Hersta sanoo, että hän ei kommentoi Aamulehden juttua millään lailla.

Henri Hersta siirtyy Temppeliaukion kanttoriksi puolen vuoden koeajalla 1.7. ja on hakenut virkavapautta Tampereen Tuomiokirkosta 1.7.–31.12.2015 väliseksi ajaksi.

– Jos läpäisen koeajan, voin aloittaa Temppeliaukion kanttorin virassa tammikuussa, Hersta sanoo.

Herstan tuleva työpaikka tunnetaan Metallimessun syntyluolana. Pop-messuakin järjestetään Temppeliaukion kirkossa. Metallimessu esitetään siellä taas kesällä. Sitä ennen jo huhtikuussa Temppeliaukiossa kajahtaa pääsiäisen jälkeisenä tiistaina Jesus Christ Superstar -musikaali.

– Näihin asioihin en halua lainkaan ottaa kantaa, Hersta toteaa.

AL: Juicen musiikki sai kanttorin eroamaan Tampereella

Edellinen artikkeli”Kirkkopäiväsihteerin työ on toiveitteni täyttymys”
Seuraava artikkeliPalveleva kirje on sielunhoidon muoto