Diak kouluttaa kriisi- ja poikkeusolojen asiantuntijoita

Diakonia-ammattikorkeakoulun terveysalan master-tason tutkinto vahvistaa suomalaisten kriisiosaamista ja poikkeusolojen terveydenhuollon kapasiteettia Keniassa. Koulutus valmentaa opiskelijan toimimaan esimerkiksi epidemian, sodan tai luonnonkatastrofien kohdatessa.

Koulutus tapahtuu yhteistyössä Arcadan ja Itä-Afrikan yliopiston Baratonin kanssa.

– Poikkeusolojen terveydenhuollon koulutusohjelma luo aidosti kansainvälisen koulutusympäristön ja lopulta tutkinnon, joka on valmentanut opiskelijan vaativiin kriisi- ja poikkeusolojen kehittämis-, johtamis- ja asiantuntijatehtäviin, Diakonia-ammattikorkeakoulun yliopettaja Ikali Karvinen kertoo.

Opetukseen kuuluu olennaisena osana kenttäkokemus Keniasta, joka toteutetaan intensiivijaksolla koulutuksen käynnistyessä.

– Kenian intensiivijakson aikana syvennetään ymmärrystä todellisista tilanteista kriisi- ja poikkeusalueilla. Samalla vaihdamme arvokasta tietoa ja erilaisia opiskelukäytäntöjä paikallisten yhteistyökumppaneiden kanssa, Karvinen summaa.

Koulutuksen käynnistämisen lisäksi hankkeessa kootaan syrjäiseen Länsi-Keniaan terveystiedon tietovaranto, jota alueen terveysalan toimijat voivat hyödyntää. Kumppaneina Diakin koordinoimassa hankkeessa on Itä-Afrikan yliopiston Baratonin lisäksi Arcada-ammattikorkeakoulu Suomessa.

– Opetus- ja kulttuuriministeriön korkeakoulujen kansainvälistymisstrategian yksi painopiste on globaali vastuu, ja teema on myös Diakille läheinen. Siksi on hienoa, että pääsemme rahoituksen turvin työskentelemään näillä kehittyvillä alueilla, toteaa Diakin kansainvälisten asioiden päällikkö Riikka Hälikkä.

Kapasiteetin vahvistamisen hanke on saanut rahoitusta Suomen kehitysyhteistyövaroista.

Edellinen artikkeliRiisassa esillä ikonitaiteen mies- ja naispyhiä
Seuraava artikkeliAurinkorannikon suomalaiselle seurakunnalle suurlahjoitus