Köyhyysryhmä ei halua erillistä köyhyyspolitiikkaa

Arkkipiispa Kari Mäkisen johtama laajapohjainen köyhyysryhmä on saanut valmiiksi vetoomuksensa keväällä muodostettavalle uudelle hallitukselle.

Esitys sisältää sekä yleislinjauksia että konkreettisia toimenpide-esityksiä hyvinvointi- ja terveyseroihin puuttumiseksi ja niiden vähentämiseksi.

Esityksessä kiinnitetään huomiota lasten ja nuorten tulevaisuuden turvaamiseen, työllistymismahdollisuuksiin, asumisen edellytyksiin, palveluiden järjestämiseen sekä kansalaisyhteiskunnan toimintaedellytyksiin.

Kari Mäkisen mukaan työryhmän keskeisimpiä linjauksia on, ettei Suomessa tehtäisi erillistä köyhyyspolitiikkaa.

– Koko yhteiskuntapolitiikkaa, olipa kyse talous-, sosiaali-, vero-, koulutus- tai asuntopolitiikasta, tehtäessä on otettava huomioon kaikkein heikoimmassa asemassa olevien näkökulma, Mäkinen toteaa.

Köyhyysryhmässä on ollut mukana Akava, EK, SAK, STTK, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Kuntaliitto, Suomen Yrittäjät, sosiaali- ja terveysalan kattojärjestö SOSTE, Työttömien valtakunnallinen yhteistoimintajärjestö, Mielenterveyden keskusliitto, Työterveyslaitos ja Helsingin Diakonissalaitos. Esityksen ovat lisäksi allekirjoittaneet lapsiasiavaltuutettu ja Takuu-Säätiö.

Edellinen artikkeliPoliittinen peli satutti Eeva Ahtisaarta
Seuraava artikkeliPankinjohtaja neuvoo diakoniatyön asiakkaita