Pat Robertson selittää, minkälainen elokuva on Fifty Shades of Grey

Yhdysvaltalainen tele-evankelista Pat Robertson ei ehkä ensisilmäyksellä vaikuta Fifty Shades of Greyn kohdeyleisöltä, mutta innostui kuitenkin kuvailemaan elokuvaa ohjelmassaan värikkäin sanakääntein.

Viime viikolla ensi-iltaan tullut elokuva kertoo nuoren opiskelijan ja rikkaan liikemiehen suhteesta ja esittelee katsojille BDSM-seksiä. Lyhenne tulee sanoista bondage, discipline ja sadomasochism eli sidonta, kuri ja sadomasokismi. Erotuksena väkivallasta BDSM perustuu vapaaehtoisuuteen.

Viikonloppuna kristillisen ihmiskauppaa vastustavan järjestön Exodus Cryn johtaja Benjamin Nolot yhdisti toisiinsa seksiorjuuden ja elokuvan. Nolotin mielestä elokuva ylläpitää kulttuuria, jossa hyväksytään muun muassa seksiorjuus. Hän kertoi CBN:lle olevansa huolissaan siitä, että elokuvasta on tullut niin suosittu.

Pat Robertson kommentoi asiaa ohjelmassaan The 700 Club kuvailemalla, minkälainen teos Fifty Shades of Grey on. Asiasta kertoi
The Raw Story
.

– Se kertoo kaikenlaisesta sadomasokistamista, sitomisesta, ruoskista, se kertoo kiehuvasta öljystä, se kertoo kaikenlaisesta rajoittamisesta.

– Se on uskomaton tarina sadomasokistisesta naisten sitomisesta. Naiset ovat objekteja.

Aikaisemmin Robertson on toisaalta vihjaillut, että vaimon lyöminen kurinpitomielessä saattaisi olla hyväksyttävää. Vuonna 2012 evankelista vastasi katsojalle, jonka vaimo ei ”kunnioittanut häntä perheen päänä”.

– No, voisit ryhtyä muslimiksi ja lyödä häntä, Robertson sanoi ja kutsui vaimoa ”kapinalliseksi lapseksi”, joka ei kunnioita mitään auktoriteetteja.

– En usko, että hyväksymme näinä päivinä vaimon lyömistä, mutta jotain hänelle on tehtävä.

Edellinen artikkeliRisto Leppänen Liedon kirkkoherraksi
Seuraava artikkeliKuopion hiippakunnan tuomiokapitulin päätöksiä