Piispa laulaa ja juoksee – katso video Kuopion hiippakunnasta

Kuopion hiippakunta on kenties ensimmäisenä hiippakuntana julkaissut hiippakunnasta ja sen toiminnasta kertovan esittelyvideon.

– Kuopion hiippakunnassa hengellinen elämä on juurevaa, ihmiset mutkattomia ja luonto sanomattoman kaunis. Satu Väätäisen ohjauksessa nämä elementit tuleva hienosti esille. Samalla se on lyhyt dokumentti kirkon työstä idän ihmisten arjessa ja juhlassa, sanoo piispa Jari Jolkkonen, joka on keskushenkilö videossa.

Seitsemän minuuttia kestävän Kuopion hiippakunta – elävä itä -videon on käsikirjoittanut ja ohjannut pastori Satu Väätäinen Siilinjärveltä ja sen on toteuttanut Kalevi Pitkäkangas. Videossa esitellään hiippakuntaa ja sen seurakunnissa tehtävää työtä ihmisen elämänkaarta seuraten.

Kuopion hiippakunta muodostuu 53 seurakunnasta ja kattaa alueellisesti Kainuun, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon maakunnat sekä osia Etelä-Savosta ja Keski-Suomesta. Seurakunnista yksi, Pyhäjärvi, kuuluu Pohjois-Pohjanmaan maakuntaan.

Hiippakunnassa tehtävää kirkollista työtä ohjaa Kuopion nykyisen hiippakunnan seitsemäs piispa, Jari Jolkkonen. Yli puolet maan pinta-alasta käsittänyt Kuopion hiippakunta perustettiin alkujaan vuonna 1851, mutta piispanistuin siirrettiin Ouluun vuonna 1900. Valtioneuvosto perusti uudelleen Kuopion hiippakunnan talvisodan alla 1.5.1939 huolehtimaan erityisesti itäsuomalaisten henkisestä ja kirkollisesta elämästä.

Edellinen artikkeli”Kehollisuuden kautta voi pohtia uskon todeksi elämistä”
Seuraava artikkeliProsentti Raamatusta on naisten puhetta