Uusi Suomi: Pastori kanteli ”puolialastomasta” nettikuvasta – suomalaistyttö maitojunalla kotiin

Suomalaistytön vaihto-oppilasohjelma Yhdysvalloissa keskeytyi sopimattomaan pukeutumiseen vain kuukausi lähdön jälkeen, kertoo Uusi Suomi.

Vaihto-oppilasvuoden järjestänyt yritys perustelee erotuspäätöstä lähinnä sillä, ettei tyttö ollut noudattanut koulun pukukoodia. Tytön vanhempien mukaan tyttö oli käyttänyt koulussa sijoitusperheen äidin ja saman koulun opettajan hyväksymiä vaatteita: pitkiä housuja, paitapuseroa ja takkia. Yrityksen mukaan vaatetus ei ollut kelvannut koulun rehtorille, joka oli keskustellut siitä tytön kanssa useaan otteeseen.

Tytön perheen mukaan todellinen syy keskeyttämiseen johtui tytön sosiaalisessa mediassa julkaisemasta kuvasta, jota isäntäperheen isä oli kuvaillut tytön vanhemmille ”puolialastomaksi”. Kuvasta oli kannellut isäntäperheelle paikallinen nuorisopastori, minkä isäntäperheen isä koki kiusalliseksi.

Perhe menetti Uuden Suomen mukaan tapauksessa 6 900 euroa. Perhe kanteli asiasta Kuluttajariitalautakuntaan, joka ei kuitenkaan esittänyt perheelle hyvitystä.

Lautakunta katsoi, että tyttö ei osoittanut halukkuutta sopeutua kohdemaan kulttuuriin ja tapoihin, mikä oli vaihto-oppilasohjelman edellytys. Tytölle oli ennen erottamista annettu varoitus pukeutumis- ja puhelinsääntöjen rikkomisesta ja hänet oli asetettu koeajalle.

Uusi Suomi

Edellinen artikkeliKirkon Ulkomaanavulta 50 000 euroa Ukrainan pakolaisille
Seuraava artikkeliKirkkoherralle varoitus sukulaisten suosimisesta