Vastakulttuuria Oulussa: paluu hajautettuihin toimitusvarauksiin

Kirkollisista toimituksista kuten kasteesta, avioliittoon vihkimisestä ja hautajaisista sopiminen hoituu Oulun seurakunnissa nyt vuoden alusta alkaen jälleen kunkin seurakunnan omassa kirkkoherranvirastossa. Oulun keskustan seurakuntatalossa toiminut keskitetty kirkollisten toimitusten varauspalvelu lakkautetaan.

Päätöksen taustalla vaikuttavat lääninrovasti Juhani Lavangon mukaan monet seikat.

Laajentuneessa seurakuntayhtymässä etäisyydet keskustaan ovat osin pitkät ja keskitetyssä systeemissä paikallistuntemus ei riitä. Keskittymisen on myös koettu etäännyttävän ihmisiä omista paikallisseurakunnistaan. Lisäksi kirkkoherrojen tuntuma omiin työntekijöihinsä oheni, kun hommat jaettiin keskitetysti.

– Seurakunta ei ole vain tila tai palveluntuottaja, vaan haluamme, että seurakunnalla on kasvot, Lavanko sanoo Kotimaa Prolle.

Vuoden alusta alkaen seurakuntalaiset sopivat siis Oulun seurakunnissa kirkollisista toimituksista oman seurakuntansa kirkkoherranvirastossa. Hautajaisten osalta asioidaan vainajan kotiseurakunnan virastossa. Seurakuntalainen voi ottaa yhteyttä myös suoraan perhepappiin tai muista syistä toivomaansa pappiin yli seurakuntarajojen.

Lisää aiheesta
Kotimaa Prossa
.

Kuva: Olli Seppälä

Edellinen artikkeliJuukaan on nousemassa maailman korkein jääkatedraali
Seuraava artikkeliArkkipiispa liittyi roskaliikkeeseen