”Raadollisessa maailmassa ihmiset huolehtivat toisistaan”

Kaupat, järjestöt ja seurakunnat ovat huomanneet, että suomalaiset haluavat tehdä hyvää entistä innokkaammin. Asiaa käsittelee Rauhan Tervehdys.

Osuuskauppa Arinan ruoka-avun yhteyshenkilö Janne Tapio on saanut syksystä lähtien useita ruokalahjoituspyyntöjä Pohjois-Suomessa toimivilta järjestöiltä.

– Tässä raadollisessa maailmassa ihmiset huolehtivat toisistaan. Ehkä hyvän tekemisellä halutaan ehkäistä kasvavia luokkaeroja ihmisten välillä.

– Kyse voi olla myös jonkinlaisesta trendistä, mutta ilmiö on silti positiivinen, Tapio sanoo.

Aktivoitumisen taustalla ovat myös elintarviketurvallisuusvirasto Eviran muuttuneet säädökset. Hävikkiruokaa on aiempaa helpompi lahjoittaa hyväntekeväisyysjärjestöille.

Tavaralahjoituksia tulee myös diakoniatyöntekijöille runsaasti. Oulunsalon diakoniatyöntekijä Riitta Markus-Wikstedt on pohtinut, ovatko suomalaiset menettäneet uskonsa hyvinvointivaltioon, joka kohtelee kaikkia kansalaisia samanarvoisesti.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton järjestöjohtaja Milla Kallionmaa uskoo, että innostusta auttamiseen on lisännyt erityisesti keräyksien helppo organisointi sosiaalisessa mediassa.

Luutnantti Markku Tulander Pelastusarmeijan Oulun osastosta toivoo, ettei auttamisinto lopahda jouluun.

Lue koko juttu Rauhan Tervehdyksestä

Edellinen artikkeliKatso Kirkkojen maailmanneuvoston joulutervehdys
Seuraava artikkeliKirkon keskusteluapua tarjolla joulunakin