Piispa Sippo antoi lausunnon avioliittolaista

Katolisen kirkon piispa Teemu Sippo antoi lausunnon avioliittolaista ja kirkkonsa suhtautumisesta avioliittoon. Uusi avioliittolaki ei hänen mukaansa muuta katolisen kirkon käsityksiä mitenkään.

– Päätöksellä ei ole suoraa vaikutusta katolisen kirkon toimintaan Suomessa. Katolisen kirkon opetus avioliitosta ja perheestä ei muutu lainmuutoksen takia mitenkään, Sippo sanoo katolisen kirkon verkkosivulla julkaistussa tekstissä.

– Katolisen näkemyksen mukaan avioliiton erityinen arvo yhteiskunnalle on juuri sen kestävä, biologisesti ja henkisesti toisiaan täydentävä ja hedelmällinen luonne. Avioliitto on miehen ja naisen vapaasta tahdostaan muodostama elämän liitto, jonka vain kuolema voi erottaa ja jossa mahdollisesti syntyvien lasten on luonnollista ja turvallista kasvaa. Katolinen kirkko pitää avioliittoon perustuvaa luonnollista perhettä sinä perusrakenteena, jonka varaan koko yhteiskunta perustuu ja jonka hyvinvoinnista koko yhteiskunnan hyvinvointi on riippuvainen.

Sippo sanoo olevansa myös huolissaan kouluissa annettavasta seksuaali- ja avioliitto-opetuksesta, sillä se voi olla ristiriidassa perheiden arvojen kanssa.

– On pidettävä huolta siitä, että koululaisia, joiden perheiden vakaumukseen kuuluu perinteinen perhekäsitys, ei altisteta vakaumuksensa vastaiseen opetukseen ilman vanhempien lupaa.

Lue Teemu Sipon lausunto

Kuvassa Pyhän Henrikin kirkko Helsingissä

Edellinen artikkeliJehovan todistajia syytetään Yhdysvalloissa hyväksikäytön salaamisesta
Seuraava artikkeliPresidentti Niinistö on Vapaaehtoisten päivän suojelija