Media vie joulun sanomaa Aasiaan

Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) Jaa parasta joululahjaa -joulukeräys suuntautuu Aasian mediatyöhön. Joulukeräyksen tuotolla Sansa tukee yhteistyökumppaniensa tekemiä joulunajan ohjelmia ja muuta mediatyötä Indonesiassa, Kiinassa, Mongoliassa, Thaimaassa ja Intiassa. Moni aasialainen kuulee jouluevankeliumin vain median välityksellä.

– Näin, miten Jumalan sana on vaikuttanut ja kirkko kasvaa Kiinassa. Monet kohtaamani ihmiset kertoivat kuunnelleensa Sansan tukemia radio-ohjelmia jopa vuosikymmeniä, kertoo hiljattain Kiinassa vieraillut Sansan medialähetysjohtaja Juha Auvinen.

Maailman väestöstä elää Aasiassa yli 60 prosenttia, mutta kristittyjä siellä on alle 8 prosenttia. Sansan tavoitteena on viedä evankeliumi kahden miljardin ihmisen ulottuville vuoden 2015 loppuun mennessä.

– Kristillinen media on ennennäkemättömien mahdollisuuksien edessä. Radion ja internetin ohella ohjelmia kuunnellaan paljon myös mobiililaitteilla, Auvinen toteaa.

Joulukeräyksen varoja käytetään myös Aasian mediatutkimukseen ja kriisiradiotoimintaan. Sansan kumppaneina ovat medialähetysjärjestöt FEBC International, TWR ja Voice of Salvation, Luterilainen maailmanliitto sekä paikalliset luterilaiset kirkot.

Sansan tuoreita kuulumisia Kiinasta voi kuunnella suorasta nettilähetyksestä 26. marraskuuta täältä.

Edellinen artikkeliTutkimus: Lasten mielestä uskonnollinen ihminen on vaarallinen tai uhkaava
Seuraava artikkeliPaavi omisti alkavan kirkkovuoden Jumalalle pyhitetylle elämälle