Tutkimus: Lasten mielestä uskonnollinen ihminen on vaarallinen tai uhkaava

Englannissa ja Walesissa toteutetun tutkimuksen mukaan useampi kuin yksi kahdeksasta lapsesta ajattelee, että uskonnolliset henkilöt tai eri uskonnon edustajat kuin lapsi itse, ovat uhkaavia tai vaarallisia. The YouGov -mielipidetutkimukseen vastasi 795 opettajaa ja 566 iältään 8-15 -vuotiasta lasta. Asiasta kertoo Western Daily Press

Kaiken kaikkiaan lähes 64 prosenttia kyselyyn vastanneista lapsista oli sitä mieltä, että on tärkeää tuntea muita uskontoja. Kuitenkin noin seitsemän prosenttia vastaajista kuvaili uskonnollista henkilöä tai jonkun muun kuin oman uskontonsa edustajaa vaaralliseksi. Tämän lisäksi kuusi prosenttia vastanneista piti tällaista ihmistä ”uhkaavana”.

Liki neljäsosa mielipiteensä ilmaisseista lapsista puolestaan kuvaili uskonnollisesti suuntautuneita ihmisiä kummallisiksi tai vanhanaikaisiksi. Tosin tutkimus osoitti myös, että lapsista yli neljäsosan mielestä nämä voisivatkin olla kiinnostavia.

Tutkimuksen tilasi Bible Society -järjestö. Sen mukaan uskontojen ymmärtäminen on nykymaailmassa ensiarvoisen tärkeää ja Raamatun tunteminen oleellisesti sivistykseen kuuluvaa. Tutkimus on muistutus siitä, että samalla kun valtaosa nuorista näkee muista uskonnoista oppimisen tärkeänä, toiset suhtautuvat omista näkemyksistä eroaviin mielipiteisiin negatiivisesti.

Edellinen artikkeliHeikki Hakala: ”Ystävyyden voiman huomaa vaikeina hetkinä”
Seuraava artikkeliMedia vie joulun sanomaa Aasiaan