Vihreille kattava valtakunnallinen verkosto vaaleissa

Noin puolet seurakuntavaaleissa ehdolla olleista vihreistä ehdokkaista Helsingistä Rovaniemelle meni läpi kirkon luottamuselimiin. Valtakunnallisesti Vihreillä oli noin 90 ehdokasta.

Armon Vihreiden puheenjohtaja, kirkolliskokouksen nuorin edustaja Katri Korolainen valittiin Kallion seurakunnan seurakuntaneuvostoon sekä Helsingin yhteiseen kirkkovaltuustoon. Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden puheenjohtaja Maria Ohisalo valittiin Paavalin seurakunnan seurakuntaneuvostoon ja myös Helsingin yhteiseen kirkkovaltuustoon huikealla 133 äänen äänipotilla.

Pohjoisin vihreä ehdokas, Rovaniemen Miikka Keränen uusi paikkansa valtuustossa 124 äänellä. Entinen kansanedustaja Kirsi Ojansuu-Kaunisto valittiin kirkkovaltuustoon Hämeenlinnassa sekä myös Hämeenlinna-Vanajan seurakuntaneuvostoon. Muusikko Jaakko Löytty valittiin Ylöjärven kirkkovaltuustoon ja puhemies Jukka Relander Helsingin yhteiseen kirkkovaltuustoon.

– Vihreät ehdokkaat läpi Suomen tekivät vaaleissa hurjasti töitä avoimemman ja tasa-arvoisemman kirkon puolesta. On hienoa, että se näkyy myös vaalituloksessa. Vaikuttaminen ja kirkon muuttaminen sisältäpäin kannattaa, toteaa Armon Vihreiden puheenjohtaja Katri Korolainen.

Uusien luottamushenkilöiden kausi alkaa tammikuussa.

Katso kaikki Vihreät läpimenneet ehdokkaat täältä.

Kuva: Olli Seppälä

Edellinen artikkeliEsitys uskonnonopetuksesta ei tyydytä KD Nuoria
Seuraava artikkeliPeitsamo: Olen suorastaan riemuissani