Kansliapäällikkö Keskitalo: On skandaalimaista laskea kehitysyhteistyön määrärahojen tasoa

Kirkkohallituksen kansliapäällikkö Jukka
Keskitalo kritisoi voimakkaasti hallituksen aikeita laskea kehitysyhteistyön määrärahojen tasoa Suomen Kuvalehden Rajalla-blogissa.

– Hallituksen ensi vuoden talousarvioesitykseen kätkeytyy skandaali, josta ei ole paljon ääneen hiiskuttu. Kehitysyhteistyömäärärahojen tason arvioidaan olevan noin 0,48 prosenttia bruttokansantulosta. Taso laskee tästä vuodesta, Keskitalo toteaa.

Keskitalon mukaan talousarvioehdotuksen myötä Suomi etääntyy aina vain kauemmaksi päämäärästään. Suomi on sitoutunut EU:ssa antamaan 0,7 prosenttia bruttokansantulosta vuoteen 2015 mennessä.

– Voin kuulla korvissani argumentit huonosta taloustilanteesta ja kotimaan tarpeista. Kaiken uhallakin sanon, että näitä hyvin vakavia kotimaan haasteita ei pidä asettaa vastakkain kehitysyhteistyön kanssa. Vastuumme ulottuu maan rajojen ulkopuolelle.

Keskitalo toteaa, että Suomi on jäänyt kauas muiden Pohjoismaiden jälkeen kehitysyhteistyön määrärahojen suhteen. Kuitenkin Suomen paikka olisi näiden maiden joukossa vastuullisena ja vahvana kansainvälisenä toimijana.

Kuva: Matti Karppinen

Edellinen artikkeliHymnologian ja hengellisen musiikin tutkijat koolla Helsingissä
Seuraava artikkeliVapaa liikkuvuus: Räsänen pakottamassa pakolaisia paperittomiksi