Uskontojen keskeiset hahmot barbeiksi

Argentiinalainen taiteilijapari Pool
Paolini ja Mariannela
Perelli avaa Buenos Airesissa lokakuussa näyttelyn, joka on kuohuttanut tunteita jo etukäteen. Esillä on uskonnollisia hahmoja Buddhasta
Jeesukseen ja Neitsyt
Mariaan, jotka on muokattu Barbie– ja Ken-nukeista.

Kiistellyssä ”Barbie, The Plastic Religion” -näyttelyssä on kaikkiaan 33 nukkea. Barbiet ja Kenit on muokattu katolilaisuuden, juutalaisuuden, buddhalaisuuden sekä islaminuskon tunnetuimmiksi ja tutuimmiksi hahmoiksi.

Kaksikon Facebook-sivuilla heidän luonnehditaan erottautuvan kapinallisina maailmassa, jossa ihmisiä palkitaan siitä, että he ajattelevat, tuntevat ja toimivat toistensa kaltaisesti. Perelli ja Paolini tuovat huumorin kautta esille kuvitteellista, historiallista, uskonnollista ja poliittista maailmaa, jonka vankina vanhemmat sukupolvet vielä saattavat olla.

Taitelijat totesivat BBC:n haastattelussa tietävänsä, että näyttely synnyttää rankkaa kritiikkiä, mutta yllättyivät viranomaisten reaktioista. Taiteilijoilla ei ole omien sanojensa mukaan mitään uskontoja vastaan. He päinvastoin pyrkivät tarkasti kunnioittamaan kaikkia vakaumuksia. Esimerkiksi Muhammedia ei näyttelyssä nähdä, vaikka muita islaminuskon hahmoja on tekeillä, sillä uskonto tuomitsee profeetan kuvaamisen.

Kuvia nukeista löytyy Latin times ja Latino rebels -sivuistoilta.

Kuvia katsottavissa myös Perellin ja Paolinin Facebook-sivulla

Edellinen artikkeliKansainvälinen kustantamo kiinnostui suomalaisnaisista uskonnon tekijöinä
Seuraava artikkeliJäähyväiset yökerholle – katso video Luther-kirkosta