Yllättäen kirkot kasvavat Britanniassa

Westminster_Abbey205

Kansainvälisen tutkijaryhmän julkaisussa Church Growth in Britain from 1980 to the Present (”Kirkon kasvu Britanniassa vuodesta 1980 nykypäivään”) arvioidaan, että kirkollisessa elämässä on näkyvissä selviä kasvun merkkejä, joka koskee myös valtakirkkoja.  Cranmer Hallin teologisen korkeakoulun tutkijaryhmässä oli mukana joukko eturivin akateemisia tutkijoita ja kirkkojen johtajia.

Kasvu on ollut vahvinta uusissa kirkkokunnissa ja etnisten vähemmistöjen keskuudessa. Tällä hetkellä Britanniassa on miljoona eri etnisiin vähemmistöihin kuuluvaa kristittyä.

Valtakirkoissa on koettu viimeisen kolmenkymmenen vuoden aikana sekä huomattavaa jäsenkatoa että joissakin osissa merkittävää kasvua. Kirkollisen elämän kasvu on tutkimuksen mukaan todennäköisintä taloudellisesti menestyvillä paikkakunnilla, esimerkiksi Lontoossa tai Yorkissa.  Kun näitä ilmiöitä tarkastellaan yhtä aikaa, huomataan, että Britanniassa on meneillään pitkäaikainen kasvutrendi kirkollisessa elämässä, arvioivat tutkijat. Heidän mukaansa on selvää, että teesi maallistuvista länsimaista ei ole totta.

Tutkimuksesta kertoo Church of England Newspaper.

Edellinen artikkeliKirkon ulkomaanavulta hätäapua Syyriaan
Seuraava artikkeliJalkapallopettymys tie sovintoon