Kiinan uskontoministeri Wang vierailee Suomessa Suomen Pipliaseuran kutsumana torstaina 10.7. Vierailullaan ministeri Wang tapaa arkkipiispa Kari Mäkisen Turussa ja jatkaa matkaansa Moskovaan.
Suomen ja Kiinan kirkkojen yhteistyösopimus sai alkunsa vuonna 2000. Suomen evankelis-luterilainen kirkko tukee Kiinan protestanttisen kirkon Raamattutyötä ja teologista koulutusta.
Kiinaa ja kristinuskoa ei yleensä yhdistetä toisiinsa, mutta kuitenkin jo vuonna 2010 kristittyjä arvioitiin olevan Kiinassa yli 58 miljoonaa. Arvion mukaan katolilaisten ja protestanttien yhteenlaskettu määrä Kiinassa on 247 miljoonaa vuonna 2030. Tämä tarkoittaa sitä, että Kiina olisi tulevaisuudessa maailman kristityin maa.
Virallisen arvion mukaan Kiinassa on tällä hetkellä noin 30 miljoonaa protestanttista kristittyä. Määrä on kuitenkin luultavasti kaksinkertainen, sillä epävirallisista seurakunnista ei ole luotettavaa rekisteriä.
– Kristinuskon painopiste on jo pitkään siirtynyt pohjoisesta etelään. Luemme Kiinan talouden ja teollisuuden kasvusta, mutta uskontojen rooli jää vähemmälle. Tosiasiassa uskontojen rooli Kiinassa kasvaa koko ajan, arkkipiispa sanoo.
Tällä hetkellä virallisesti tunnistettuja uskonnollisia ryhmiä Kiinassa ovat buddhalaisuus, protestanttinen kirkko, katolinen kirkko, islam ja taoismi.
Ilmoita asiavirheestä