Vaikeneminen on kirkon helmasynti somessa – nämä työntekijät onnistuvat vuorovaikutuksessa

Kirkon toimintaa sosiaalisessa mediassa leimaa vielä seurakunnallisten kuulutusten henki. Vaikka paljon on opittu, kirkkokahvien leppoisaan ja tasavertaisesti keskustelevaan tunnelmaan on matkaa, selviää Kotimaan juhannusnumerosta.

Kotimaa kartoitti kirkollisten työntekijöiden käyttäytymistä Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa ja blogiviestinnässä. Asiantuntijoiden mukaan kirkon silmäätekevien helmasynti somessa on vuorovaikutuksen puute.

Esimerkiksi arkkipiispa Kari Mäkinen ei käy Twitterissä keskusteluja, vaikka ilmoittaa ensimmäisessä twiitissään haluavansa olla rakentamassa keskustelevaa kirkkoa.

Kotimaa listaa artikkelissaan myös onnistuneita somettajia. Facebookissa verkottunein kirkon työntekijä on merivoimien johtava kenttärovasti Timo Waris, piispoista tykätyin on Irja Askola ja seurakunnista eniten tykkääjiä lienee Tampereella.

Piispa Tapio Luoma on ottanut haltuun twaarnaamisen, Kirkkohallituksen kansliapäällikkö Jukka Keskitalo kirjoittaa blogia ja ylläpitää vuorovaikutuksellisia tilejä sekä Facebookissa että Twitterissä.

Lue laaja juttu kirkollisesta some-viestinnästä 19.6. ilmestyneestä Kotimaasta.

Edellinen artikkeliUSA:n presidentti on useimmin episkopaali
Seuraava artikkeliHelluntaiherätys juhli kylmässä säässä – artisti saapui Keuruulle helikopterilla