Jalkapallopettymys tie sovintoon

Venäjän ortodoksikirkon johtomiehen mukaan jalkapallon EM-kisojen Venäjän ja Puolan välinen ottelu sekä kohtalo karsiutua antavat hyvän syyn etsiä näiden kahden valtion välistä sovintoa. Tasapeliin päättynyttä ottelua varjostivat Varsovassa puhjenneet väkivaltaisuudet puolalaisten ja venäläisten jalkapallofanien välillä.

Venäjän ortodoksikirkossa muun muassa yhteiskuntasuhteista vastaava Vsevolod Chaplin kirjoittaa blogissaan, että molempia kansakuntia yhdistää nyt kokemus ennakkosuosikin asemasta huolimatta jatkosta putoamisesta. Hän paheksuu samalla joidenkin kannattajien väkivaltaista käytöstä maiden välisessä ottelussa. Hän näkee ikävän kokonaistilanteen antavan kuitenkin aineksia suurempaan sopuun.

– Tilanne viittaa siihen, että riidat pitää lopettaa. Meidän tulisi nyt miettiä miten Euroopan kahden aktiivisimman ja omapäisimmän valtion kristityt voisivat tehdä yhteistyötä ja olla puolustamassa kristillisiä arvoja alueillamme?, Chaplin kyselee ja pohtii sovinnon tarpeen olevan lopulta jalkapallotuloksia suurempi asia

Ortodoksijohtaja kommentoi tappiollista Kreikka-peliä toteamalla, että jos vastustaja olisi ollut vahvempi venäläiset olisivat voittaneet. Syynä tappioon hän näkee kansallisen asenneongelman, heikompia vastaan joukkue ei motivoidu tarpeeksi.

Edellinen artikkeliYllättäen kirkot kasvavat Britanniassa
Seuraava artikkeliPride-osallistujille tarjotaan viime hetken messujärjestelyjä