Juhlavuottaan viettävä OPKO sai tukiyhdistyksen

Suomen Evankelisluterilaiselle Opiskelija- ja Koululaislähetys OPKOlle on perustettu tukiyhdistys. Viime viikolla perustetun OPKOn ystävät ry:n tarkoituksena on tukea OPKOn toimintaa hengellisesti, henkisesti ja taloudellisesti.

Viime marraskuussa OPKO kertoi tukijoilleen lähettämässään kirjeessä talousongelmistaan ja pyysi lahjoituksia tilanteen korjaamiseksi. OPKOn avustavan pääsihteerin Soili Haverisen mukaan yhdistyksen perustaminen ei kuitenkaan suoraan liity OPKOn akuuttiin taloustilanteeseen.

– OPKOssa on aina tiukka taloustilanne, koska toimintamme on pääasiassa vapaaehtoisen kannatuksen varassa. Nyt olemme työllistäneet ihmisiä enemmän kuin aiemmin, joten lahjoituksille on entistä enemmän tarvetta, Haverinen sanoo.

Haverisen mukaan tälle vuodelle osuva OPKOn 50-vuotisjuhlavuosi aktivoi ystäväjoukkoa perustamaan yhdistyksen, jota oli suunniteltu jo pidempään. Yhdistyksen puheenjohtaja Risto Oinonen kertoo OPKOn verkkosivuilla, että yhdistyksen myötä opiskelija- ja koululaistyötä tekeville avautuu parempi mahdollisuus keskittyä ydintoimintaansa.

Lue myös: Viidesläinen OPKO täyttää 50 vuotta

Putkiremontti ja leirien suosio veivät OPKOn talousongelmiin

Edellinen artikkeliMetropoli-ilta: Kirkko on itsensä pahin vihollinen
Seuraava artikkeliPiispa saarnaa eurooppalaiselle sateenkaariväelle