Saaliiksi piispansauvoja, ristejä ja ehtoolliskalusto – Varkaat murtautuivat ortodoksisen seurakunnan tiloihin Helsingissä

Helsingin keskustassa Unioninkadulla sijaitseviin Helsingin ortodoksisen seurakunnan nuorisotiloihin ja Helsingin ortodoksisen hiippakunnan pukuvarastoon murtauduttiin viime viikonloppuna. Murto havaittiin seurakunnassa maanantaiaamuna 25. syyskuuta ja siitä tehtiin välittömästi rikosilmoitus.

Pukuvarastosta vietiin mikrofoni sekä huomattava määrä kirkollista esineistöä, jonka arvoa on vaikea mitata yksin rahassa. Varkaat saivat saaliikseen kaksi vanhaa käsiristiä, vanhan kaularistin, messinkisen vedenpyhitysastian, papeille myönnettäviä hopea-, kulta- ja koruristejä, piispallisissa jumalanpalveluksessa käytettävät kaksi- ja kolmihaaraiset kyntteliköt, ehtoolliskaluston sekä piispan kokoon taittuvia matkasauvoja ja piispansauvoja.

Lisäksi nuorisotiloissa oli rikottu ovia ja tilasta oli viety yksi kaiutin. Jääkaapista ja pakastimesta oli kerätty myös ruokaa, joka oli kuitenkin jätetty lattialle.

Varastettujen esineiden myyntiyritysten varalta kirkko toivoo kaikilta antiikin ja vanhan esineistön parissa työskenteleviltä erityistä valppautta. Samalla kirkko uskoo, että asiantuntijat tunnistavat esineet vaivatta kirkolle kuuluviksi.

Kirkko vetoaa antamassaan tiedotteessa myös murron tekijöihin: ”Esineiden myynti on niiden rahallisesta arvosta huolimatta hyvin vaikeaa. Tehkää palvelus myös itsellenne ja palauttakaa varastamanne esineet esimerkiksi Uspenskin katedraaliin (Kanavakatu 1) sen aukioloaikojen puitteissa. Esineiden tarkasta sijainnista voi lähettää myös teksti- tai ääniviestin esimerkiksi numeroon 040 4819240. ”

Helsingin ortodoksinen hiippakunta ja Helsingin ortodoksinen seurakunta tekevät yhteistyötä poliisin kanssa tapauksen selvittämiseksi. Turvatoimia Unioninkadun kiinteistössä tullaan myös tehostamaan.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Edellinen artikkeliVoiko laki suojella uskonnollisia tunteita? Asiantuntijoiden mukaan uskonnon- ja sananvapaus kulkevat käsi kädessä
Seuraava artikkeliHyvinkään kirkoissa voidaan nyt vihkiä samaa sukupuolta olevia pareja – ”Tässä on tehty se, mitä seurakunta voi tehdä”, sanoo kirkkoherra