Viidesläisten herätysliikkeiden yhteishenki kasvaa nopeasti – piispa Salomäki vertasi Hengellisillä syventymispäivillä kirkkoa Espanjan naisten jalkapallomaajoukkueeseen

Viidesläiset herätysliikkeet ovat löytäneet toisensa uudella tavalla, totesi Suomen Raamattuopiston toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen linjapuheessaan viime viikonloppuna. Vartiainen puhui Suomen Raamattuopiston kesäjuhlan Hengellisten syventymispäivien pääjuhlassa Kauniaisissa lauantaina 26.8.

– Lähes kolmannes Suomen Raamattuopiston Säätiön työntekijäkunnasta on eläköitymässä lähivuosina. Siksi kysymys uudistumisesta on meille elintärkeä, Vartiainen sanoi.

Samaan aikaan ikääntymisen kanssa olisi Vartiaisen mukaan saavutettava nuoremmat ikäpolvet, jotka etääntyvät kristinuskosta.

– Työkenttämme siis kasvaa. Mutta järjestömme hartiat ovat liian kapeat kaikkien näiden haasteiden edessä. Tahdomme tehdä oman osamme. Ja teemmekin.

Vartiainen sanoi iloitsevansa tässä tilanteessa erityisesti yhteistyöstä Kansanlähetyksen ja Evankeliumiyhdistyksen kanssa.

– Yhteishenki kasvaa nopeasti. Erityisen selvää tämä on liikkeiden nuoremman polven keskuudessa, jotka eivät ymmärrä isoisien vanhoja nahinoita. Eikä tarvitsekaan. Asiat, jotka meitä tässä hengellisesti vaikeassa ajassa yhdistävät, ovat paljon isompia kuin erottavat tekijät.

Suomen Raamattuopiston toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen. Kuva: Taneli Törölä

MYÖS LAPUAN piispa Matti Salomäki puhui sunnuntaina 27.8. Hengellisillä syventymispäivillä. Hän vertasi puheessaan kirkon työtä vastikään maailmanmestaruuden voittaneeseen Espanjan naisten jalkapallomaajoukkueeseen.

– Espanjan menestys tuli monelle yllätyksenä, sillä joukkueen ilmapiiri oli heikko ja osa pelaajista kritisoi päävalmentajaa voimakkaasti. Pelaajat olivat tyytymättömiä lähes kaikkeen. Viisitoista pelaajaa kieltäytyi maajoukkuekutsusta ja vain kolme palasi kisojen kynnyksellä, Salomäki kertoi.

Ristiriidoistaan huolimatta Espanjan joukkue pystyi sitoutumaan yhteiseen päämäärään eli voittoon. Siihen riitti Salomäen mukaan yhteinen tavoite.

– Espanjan joukkue osoitti, että voidaan toimia yhdessä, vaikka ei oltaisikaan parhaita kavereita.

Salomäki pohti puheessaan, voisivatko suomalaiset kristilliset kirkot ja herätysliikkeet pelata kaikki samaan maaliin.

– Ehkä emme löydä kaikessa yhteistä ymmärrystä, ja välillä tulee riitaa, mutta jos voimme siihen yhteen katsoa, että Jeesus on Herra, niin siitä jo muodostuu joukkue, jolla on yhteinen päämäärä, Salomäki sanoi.

Suomen Raamattuopiston Hengelliset syventymispäivät järjestettiin tänä vuonna sadannetta kertaa. Tapahtumaan osallistui viikonlopun aikana Suomen Raamattuopistossa Kauniaisissa yli 1500 henkeä.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Edellinen artikkeliSuomen Lähetysseura sai hallitukseensa kaikkien aikojen nuorimman jäsenensä – ”Lähetysseura on antanut minulle niin paljon, että minulla on suuri motivaatio antaa takaisin”
Seuraava artikkeliNäkökulma: Luterilainen on tottunut olemaan osa ”meitä”, mutta nyt siihen on tulossa muutos