Burkakielto jakaa kristittyjä Belgiassa

Belgian on hiljattain toisena Euroopan valtiona ottanut käyttöön muslimien kasvot peittävän burkan käyttökiellon julkisilla paikoilla. Rangaistusasteikko vaihtelee vajaan 140 euron sakosta viikon vankeuteen.

Kristillisten järjestöjen reaktiot ovat vaihdelleet paheksunnasta hyväksyntään. Brysselissä toimivan Euroopan ekumeenisen neuvoston nuorisojaoston pääsihteerin Kristine Jansonin mukaan, vaikka hän ei voi puhua kaikkien jäsenkirkkojen puolesta, silti jäsenistön enemmistö katsoo, ettei uskonnon harjoittamista tulisi rajoittaa.

Belgialainen ortodoksipiispa Athenagoras Peckstadt on puolestaan kannattanut rajoitusta. Hänen mukaansa ortodoksikristityt ovat tottuneet kunnioittamaan asuinmaansa lakeja. Lisäksi hän pohtii, että kyseessä olisi ihmisoikeusrikkomus, sillä hän arvelee suurimman osan musliminaisista käyttävän burkaa vain velvollisuudesta.

Kansainvälinen imaamien organisaatio on tuominnut käyttökiellon varoittaen sen mahdollisesti lisäävän vain lännen ja islamin välistä jännitettä. Euroopan ihmisoikeuskomissio puolestaan pitää lakia islampelkoisena ja ennakkoluuloisena.

Vastaava kielto on suunnitteilla Itävallassa, Tanskassa, Sveitsissä sekä Hollannissa.

Edellinen artikkeliItä-Afrikan avustusoperaatiossa jatkuva resurssipula
Seuraava artikkeliOrientaaliortodoksinen seurakunta perustettu Suomeen