Lapin Kansa: Tornion kirkkoherra sai varoituksen piispa Jukka Keskitalolta

Tornion seurakunnan kirkkoherra Mirja-Liisa Lindström on saanut työnjohdollisen varoituksen Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalolta kesäkuussa. Varoituksen syynä ovat seurakunnan pitkään jatkuneet johtamisongelmat. Keskitalo katsoo, että Lindström on laiminlyönyt velvollisuuttaan toimia tasapuolisesti asemansa edellyttämällä tavalla. Aiheesta kertoi 9.8. ilmestynyt Lapin Kansa.

Mirja-Liisa Lindström asetettiin Tornion kirkkoherran virkaan syksyllä 2020.

Lapin Kansan saamien tietojen mukaan viranhoidon ongelmat paljastuivat vuotta myöhemmin. Silloin piispa ohjeisti kirkkoherraa ja osoitti tämän käyttöön konsulttiapua. Viime talvena piispa lähetti Lindströmille kuulemispyynnön, joka liittyi ohje- ja johtosääntöjen vastaiseen toimintaan hallinnossa, henkilöstöjohtamiseen sekä toimivaltuuksien ylityksiin.

Tornion seurakunnan talouspäällikkö jätti tehtävänsä äskettäin. Lapin Kansan mukaan irtisanoutumiseen vaikutti työilmapiiri. Talouspäällikkö toimi myös seurakunnan työsuojelupäällikkönä.

– Ylitsepääsemättömiä ongelmia ei minun mielestäni ole, enkä koe seurakunnassa mitään hälytystilaa. Kysymys on johtamistavasta, Tornion seurakunnan kirkkovaltuuston puheenjohtaja Osmo Huhta kommentoi Lapin Kansalle.

Toisaalta Lapin Kansan mukaan kirkkovaltuuston ja -neuvoston jäsen Markku Salmi kertoo ainakin kahdeksan valtuutetun keskustelleen kirkkoherran luottamuksen mittaamisesta.

Mirja-Liisa Lindström ei ole halunnut kommentoida Lapin Kansalle saamansa varoituksen taustoja. Vuonna 1957 syntynyt Lindström on ensimmäinen Oulun hiippakunnassa papiksi vihitty nainen. Hän on hengelliseltä taustaltaan körtti.

Lue myös

Tornion kirkkoherran valinnassa taas dramatiikkaa – tällä kertaa vaali ratkesi seitsemän äänen erolla

Tuomas Palola vetäytyy Tornion kirkkoherran vaalista – sanoo syyksi lestadiolaisten harjoittaman mustamaalauksen

Tornion kirkkoherran virka julistettiin uudelleen haettavaksi – taustalla oikeuden päätös

Edellinen artikkeliTasan 700 vuotta sitten sovittu Pähkinäsaaren rauha hahmotti lännen ja idän kirkon valtapiirejä pohjolassa – Mutta mitä se rauha merkitsisi tänään?
Seuraava artikkeliVaras iski Korson kirkon lähetyslippaaseen – ”En ole törmännyt vastaavaan”