Anneli Jäätteenmäki haluaa pitää tuomiokapitulin Lapualla

Europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki (kesk.) ei osoita ymmärrystä sanomalehti Ilkkaan laatimassaan yleisönosastokirjoituksessa tuomiokapitulin siirrolle pois Lapualta. Hän kutsuu muuttohanketta hämmentäväksi ja kertoo allekirjoittaneensa siirtoa vastustavan adressin.

Jäätteenmäki ei sano vakuuttuneensa siirtoperusteista, jotka ovat hänen mukaansa matkan varrella vaihtuneet homeongelmista tiloista toiminnallisiin tarpeisiin. Jäätteenmäki toteaa, että piispanistuimen sijaintipaikoilla on perinteen kannalta suuri merkitys eikä hiippakuntia ole ollut tapana siirrellä kevein perustein.

– Seinäjoki on Etelä-Pohjanmaan liike-elämän keskus, Lapualla puolestaan on pitkät perinteet hengellisenä keskuksena. Lapua on hyvä, omaleimainen kompromissi laajan hiippakunnan keskuspaikaksi. Tuomiokapitulin esittämillä toiminnallisilla syillä voisivat niin Seinäjoki, Vaasa kuin Jyväskyläkin vaatia piispaa itselleen, Anneli Jäätteenmäki kirjoittaa.

Jäätteenmäki huomauttaa, että samoilla syillä perustellen pitäisi arkkipiispan muuttaa Helsinkiin. Hän kertoo myös esimerkin läheltä nykyistä työpaikkaansa.

– Belgian katolisen kirkon arkkipiispan istuin on pienessä Mechelenin kaupungissa. Arkkipiispa ei ole Brysselissä, vaikka se on vaikuttamisen superkaupunki ja lobbareiden paratiisi.

Jäätteenmäki pohtii minkä viestin kirkko jäsenilleen lähettäisi, jos kylmä tehokkuusajattelu on kapitulin sijoituspäätöksen keskeisin syy.

– Kirkko, seurakunnat ja kirkkorakennukset edustavat pysyvyyttä tässä ajassa, jonka muutosvauhti on monille liian kova, Jäätteenmäki kirjoittaa.

Lue Anneli Jäätteenmäen koko kirjoitus Ilkasta

Edellinen artikkeliSeksuaaliterapiassa ei ole kyse Jumalan pilkasta
Seuraava artikkeliHymy-lehden vapaamuurarilistalla yli 40 kirkon työntekijää