Jukka Sariolalle Pro Diaconia -mitali – ”Hän on edistänyt yhteiskunnallista muutosta, jotta vammaiset eivät ole työn kohteita vaan toimijoita”

Kirkkohallitus on myöntänyt Kirkon saavutettavuuden ja vammaisuuden neuvottelukunnan pitkäaikaiselle puheenjohtajalle Jukka Sariolalle Pro Diaconia -mitalin tiistaina 13.6.

Sariola on edistänyt vammaisten ihmisten ihmisoikeuksia Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa lähimmäisenrakkautta toteuttaen, perusteluissa todetaan. Hän on myös huomattava yhteiskunnallinen vaikuttaja. Sariola on toiminut merkittävissä valtakunnallisissa toimielimissä kuten valtakunnallisen vammaisneuvoston puheenjohtajana ja jäsenenä sekä sosiaali- ja terveysministeriön eettisten asioiden neuvottelukunnan (ETENE) jäsenenä.

– Jukka Sariola on edistänyt yhteiskunnallisten rakenteiden muutosta, jotta vammaiset eivät ole vammaistyön kohteita vaan toimijoita ja päätöksentekijöitä. Sariola on kansallisesti ja kansainvälisesti arvostettu verkostoituja, sanoo saavutettavuuden ja vammaisuuden asiantuntija Katri Suhonen Kirkkohallituksesta Kirkon viestinnän tiedotteessa.

Pro diaconia -mitali on arvokas huomionosoitus henkilölle tai yhteisölle, joka on edistänyt diakoniaa toiminnassaan tai päätöksenteossaan tai toteuttanut erityisellä tavalla lähimmäisenrakkautta.

Mitali on tarkoitettu esimerkiksi vapaaehtoistoimijoiden ja yhteistyökumppaneiden huomioimiseen. Päätöksen mitalin myöntämisestä voivat tehdä kirkkoneuvosto tai seurakuntaneuvosto, tuomiokapituli, kirkkohallitus tai diakoniajärjestön hallitus.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Edellinen artikkeliSuomen kirkon lähetys­näkyä muokkaa yhä enemmän liberaali luterilaisuus, joka vierastaa pelastuksesta puhumista, sanoo Kylväjän lähetys­johtaja Jukka Kääriäinen
Seuraava artikkeliKolumni: Kehitys­yhteistyössä on kyse pienestä rahasta, mutta suuresta hyödystä