Pipliaseura etsii Suomen virallista Agricola-leivosta

Suomen Pipliaseura etsii äänestyksellä Suomen virallista Agricola-leivosta.

– Agricola-leivoksen avulla haluamme muistuttaa suomalaisia lukutaidon merkityksestä demokratian edistäjänä. Lukutaito on perusihmisoikeus, joka poistaa köyhyyttä ja edistää tasa-arvoa, sanoo Pipliaseuran viestintäjohtaja Terhi Huovari.

Hän muistuttaa, että maailmassa on edelleen yli 750 miljoonaa lukutaidotonta ihmistä. Heistä suurin osa on naisia.

Huovarin mukaan Pipliaseura on oikea taho valitsemaan virallisen leivoksen Mikael Agricolalle.

– Työmme liittyy lukutaitoon ja Raamatun kääntämiseen. Siinä on selvä linkki Mikael Agricolaan, joka aikoinaan Uutta testamenttia kääntäessään loi Suomen kirjakielen. Tätä työtä Pipliaseura tekee maailmalla edelleen. Se, mitä meillä on ollut 1500-luvulla, on monelle kansalle edelleen ajankohtaista, Huovari sanoo.

Hän korostaa, että Pipliaseura on ensimmäisenä asialla.

– Meillä on leivokselle myös tavaramerkkihakemus.

Äänestyksessä on mukana neljän suositun leivontablogistin ehdotukset. Äänestys alkaa osoitteessa agricola.fi tänään 9. huhtikuuta Mikael Agricolan päivänä ja päättyy pääsiäissunnuntaina 20. huhtikuuta. Voittaja julkistetaan 23. huhtikuuta Maailman kirjan päivänä.

Lue myös: Miltä helluntai maistuu?

Kuva: Suomen Pipliaseura

Kuvassa Kinuskikissa-blogisti Sini Visan Agricola-leivos. ”Koristeiden aakkoset muistuttavat Agricolan julkaisemasta ABC-kirjasta, joka oli ensimmäinen suomenkielinen kirja”, Visa kertoo leivoksesta.

Edellinen artikkeliHiljaisuus asuu modernissa kirkossa
Seuraava artikkeliPalestiinalaiskristityille liikkumisrajoituksia pääsiäispyhiksi