”Kiitos kun olen saanut elää kutsumustani todeksi” – kirkolliskokous kiitti eläköityvää piispa Seppo Häkkistä

11.5. kirkolliskokouksen aamun täysistunnossa nähtiin tunteellinen hetki, kun kirkolliskokous kiitti Mikkelin piispan tehtävästä pian eläköityvää Seppo Häkkistä.

Arkkipiispa Tapio Luoma nosti kiitospuheessaan esiin kolme Häkkistä kuvaavaa sanaa: turvallisuus, uskollisuus ja vilpittömyys. Luoman mukaan Häkkisen perusteellisuus ja kyky paneutua asioihin on tuonut työskentelyyn turvallisuutta. Uskollisuus on Luoman mukaan ilmennyt haluna toimia jatkuvasti kirkon parhaaksi. Luoman mukaan ”se on huokunut kaikesta”. Kaiken lisäksi Häkkinen on Luoman mukaan vilpitön luonne. Arkkipiispa painotti, että ei ole ikinä tarvinnut huolehtia ”onko ketunhäntä kainalossa”.

Häkkistä kiitti erikseen myös käsikirjavaliokunta, jonka puheenjohtajana Häkkinen viimeiseksi kirkolliskokouksessa toimi.

OMASSA KIITOSPUHEESSAAN Häkkinen siteerasi kahta aiempaa kirkollista vaikuttajaa. Ensin hän muisti Oulun hiippakunnan edesmenneen piispa Olavi Rimpiläisen todenneen omassa jäähyväispuheessaan: ”Älkää muistelko pahalla.” Seuraavaksi Häkkinen lainasi Risto Voipiota, joka oli aikanaan vapaasti siteerannut virttä 605 vastaavassa tilanteessa. Häkkinen totesi:

– Kun täältä erkanen, sen katson voitokseni.

Kaskuilun jälkeen Häkkinen kuvaili kirkolliskokoustaivaltaan rikkaaksi, mutta raskaaksi. Häkkinen totesi kirkolliskokousvuosiensa olleen kohtaamisten puolesta rikkaita, mutta samaan aikaan kahtiajakautuneisuus ja kritiikki on ollut raskasta. Lopuksi Häkkinen kiitti Jumalaa johdatuksesta ja kirkolliskokousedustajia yhteistyöstä.

– Kiitos kun olen saanut elää kutsumustani todeksi, kukitettu piispa lausui puheessaan.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Edellinen artikkeliVoit nyt valita itsellesi kummin – kirkolliskokous päätti, että jatkossa kummin voi lisätä kastetulle
Seuraava artikkeliKirkolliskokouksen tulevaisuusvaliokunta: Jännite erilaisten todellisuuksien välillä kasvaa, ja sen kanssa kirkon on opittava elämään