Kirkkohallitus alentaa kirkonkirjojen tiedoista perittävää maksua

Kirkkohallitus määrää seurakunnille ja keskusrekistereille kirkonkirjojen tiedoista perittävän maksun. Manuaalisista todistuksista perittävää hiljattain määrättyä 30 euron maksua pidettiin kohtuuttomana. Nyt kirkkohallitus päätti alentaa maksua.

Manuaalisesti laaditusta todistuksesta peritään jatkossa 7 euroa, jos todistukseen haetaan tietoa perhelehdistä. Jos manuaalisesti laadittuun todistukseen haetaan tietoa kirjamuotoisista kirkonkirjoista ja tiedot koskevat todistuksen päähenkilön yksittäistä tietoa, todistuksesta peritään niin ikään 7 euroa. Jos todistus pohjautuu laajempiin kirjamuotoisten kirkonkirjojen tietoihin, siitä peritään edelleen 30 euroa. Uusi maksupäätös astuu voimaan 15.4.2014.

Edellinen päätös 30 eurosta tuli voimaan 1.2.2014. Tuolloin maksuja määrättäessä otettiin huomioon maistraattien hintataso. Päätös yhdenmukaisti kirkkoon kuuluvien ja väestörekisterissä kirjoilla olevien kohtelun.

Kirkkohallituksen mukaan todistusmaksujen tulee olla suuruudeltaan kohtuullisia ja oikeassa suhteessa todistusten kirjoittamiseen käytettyyn työhön nähden.

Edellinen artikkeliKiirastorstaina Turussa roastataan Jeesusta
Seuraava artikkeliKirkko puolustaa EU-teeseissään uskontojen oikeutta näkyä julkisessa tilassa