Kytkin: Euroopan parlamentissa vedotaan sunnuntain puolesta

European Sunday Alliance järjesti Brysselissä tammikuun lopussa konferenssin, jossa julkaistiin vetoomus vapaan sunnuntain puolesta. Tavoitteena on sitouttaa europarlamentaarikkoja toimimaan yhteisen viikkolepopäivän puolesta ja edistämään kestäviä työaikamalleja kaikille EU-kansalaisille.

Vetoomuksessa huomautetaan, ettei työstä vapaa sunnuntai tai kohtuulliset työajat ole välttämättä ristiriidassa taloudellisen kilpailukyvyn kanssa.

”Kilpailukyky edellyttää innovointia, innovointi edellyttää luovuutta ja luovuus edellyttää virkistystä!”, vetoomuksessa todetaan.

Tähän mennessä vetoomuksen on allekirjoittanut parikymmentä europarlamentaarikkoa ja viisi eurovaaliehdokasta. Suomalaisia allekirjoittajia ei toistaiseksi ole mukana. Kaikkien allekirjoittaneiden nimet on julkaistu European Sunday Alliancen sivuilla.

European Sunday Alliance on yhteistyöverkoston, jonka tavoitteena on nostaa esiin sunnuntain merkitys ensisijaisena yhteisenä viikkolepopäivänä eurooppalaisessa yhteiskunnassa. Verkostoon kuuluu Euroopan kirkkojen konferenssi, katolinen Euroopan unionin piispainkokousten komissio, joukko kansallisia kirkkoja ja uskonnollisia yhdyskuntia, kansallisia sunnuntai-alliansseja, palkansaajajärjestöjä ja muita järjestöjä.

Vetoomuksesta kertoi Kirkon yhteiskuntatyön tiedotuslehti Kytkin.

Edellinen artikkeliPyllykuvioita ja apulaisoikeuskanslerin saarna
Seuraava artikkeliKohtaamisen kirkko strategiaksi vuoteen 2020