Uusi kenttäpiispa Pekka Asikainen harkitsi jo varusmies­aikana kadetti­kouluun pyrkimistä – ”Tämä on kutsumus­tehtävä”

Pekka Asikainen, kenttäpiispa. 17.4.2023. Oulu.

Pari viikkoa sitten presidentin esittelyssä kenttäpiispaksi nimitetty Pekka Asikainen sanoo olevansa ylpeä siitä, että pääsee astumaan arvostamansa sotilaspapiston 25 päätoimisen työntekijän rivistöön. – Jo varusmiespalveluksen aikana harkitsin teologian opintojen lisäksi kadettikouluun pyrkimistä. Teologian ylioppilaana pääsin varusmiehenä pääesikuntaan silloisen kenttäpiispa Jorma Laulajan toimistoon. Filosofian ja teologian tohtori Pekka Asikainen siirtyy kenttäpiispaksi Oulun seurakuntayhtymän johtajan virasta. Sitä…

Kiitos, kun tuet luotettavaa journalismia!

Uuden tilaajan etu: Ensimmäinen kuukausi vain 1 €!

Innostutko ajankohtaisista aiheista ja laadukkaasta merkityksellisestä sisällöstä? Jos et ole vielä Kotimaan digitilaaja, nyt on loistava hetki tutustua mediaan ja aloittaa tilaus. Saat ensimmäisen kuukauden erikoishintaan vain 1 €, ja pääset syventymään kiinnostavaan sisältöömme välittömästi.

Erikoistarjous on voimassa vain rajoitetun ajan ja ainoastaan uusille asiakkaille.

Kuukauden tutustumisjakson jälkeen Kotimaan digitilaus jatkuu automaattisesti hintaan 9,90 €/kk, voit perua tilauksen koska tahansa ennen seuraavan laskutuskauden alkua.

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu tästä

Edellinen artikkeli”Minäkö muka pakanallinen?” – Tädin kertomukset sisällis­sodan ajan Tampereelta saivat Pertti Rajalan kirjoittamaan kapina­kirjan
Seuraava artikkeliSoili Haverinen valittiin Suomen teologisen instituutin pääsihteeriksi – ”Tarmokas, innovatiivinen ja kyvykäs”