”Täällä rukoillaan paljon” – Jukka Lehti valittiin Espoonlahden seurakunnan kirkkoherraksi

Espoonlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto valitsi 4.4.2023 Espoonlahden seurakunnan kirkkoherraksi Jukka Lehden kolmen hakijan joukosta. Kirkkoherranvaalissa annetuista seitsemästätoista äänestä Lehti sai peräti 12. Lehti aloittaa virassaan 1.9.2023. Tällä hetkellä hän kuvailee oloaan epätodelliseksi, mutta onnelliseksi.

– Espoonlahden kirkko tuntuu ihan kodilta. Sain pappisvihkimykseni 2005 ja aloitin silloin työni Espoonlahden seurakunnassa. Ajattelin aloittaessani, että tämä on sellainen paikka, mistä olisi kiva jäädä eläkkeelle. Nyt se tavoite on ehkä jälleen hivenen lähempänä!

Etu-Töölössä kasvanut Lehti kertoo kasvaneensa Temppeliaukion kirkon vieressä.

– Se oli lapsuuteni läheisin sakraalitila. Kävellessäni kahdeksantoista vuotta sitten Espoonlahden kirkkoon, olo tuntui heti kotoisalta. Siihen saattaa vaikuttaa se, että molemmat kirkot ovat Timo ja Tuomo Suomalaisen suunnittelemia.

ESPOONLAHDEN SEURAKUNTAA Lehti pitää rukoilevana seurakuntana.

– Olen saanut vuosien saatossa tuntea sen, että täällä rukoillaan paljon. Rukousrenkaat kannattelevat koko yhteisöä.

Espoonlahden alue on Lehden mielestä innostavan monivivahteinen.

– Alueella asuu paljon maahanmuuttajia ja lapsiperheitä. Nyt uusien asuinalueiden myötä tänne on muuttamassa myös paljon nuoria aikuisia. Mielenkiintoista on, että viime joulukuussa avatun metrolinjan kaikki pysäkit sijaitsevat seurakuntamme sisällä! Seurakunnan laaja alue kattaa koko länsimetron jatkeen alueen Finnoosta Kivenlahteen.

Lapsiperheet tuovat Lehden mukaan paljon iloa seurakunnan arkeen.

– Perhekerhoja, päiväkerhoja ja muskareita riittää! Toimistoni sijaitsee tällä hetkellä ihan muskaritilojen vieressä, joten saan lähes joka arkiaamu kuunnella pienten taapertajien mainiota musisointia.

SEURAKUNNAN TEHTÄVÄ ei ole Lehden mukaan juuri muuttunut kahdessatuhannessa vuodessa.

– Meidän tulee välittää ihmisille ajatusta siitä, että Jumala rakastaa juuri sinua. Erityisenä haasteena on se, että viestin osaa sanoittaa ilman tunkkaisuutta. Miten seurakunta voisi löytää raikkaan ja rohkean tavan sanoittaa ikuista sanomaa?

Musiikkia tekevä Lehti kertoo saavansa tukea saarnaamiselleen laulunkirjoittamisestaan.

– Se auttaa kiertämään kliseitä.

SYYSKUUN ALUSSA kirkkoherrana aloittava Lehti tahtoo kirkon ovien olevan auki kaikille.

– Uskon, että valitsemiseeni vaikutti myös suhtautumiseni samaa sukupuolta oleviin pareihin. Sanon suoraan, että Jumalan rakkaus kuuluu kaikille. Jos minulta kysytään, niin vihin kyllä samaa sukupuolta olevia pareja. Muissa Espoon seurakunnissa on jo avattu ovet kaikille vihkipareille ja toivon sydämestäni, että Espoonlahti liittyy pian tähän joukkoon.

Työn vastapainoksi Lehti harrastaa musiikintekemistä, ulkoilua, vaeltamista sekä riippumattoretkeilyä.

– Osallistuin muun muassa haasteeseen nukkua riippumatossa ulkona vähintään yhden yön verran joka kuukausi.

Lehden perheeseen kuuluu vaimo sekä kaksi lukioikäistä lasta.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Edellinen artikkeliSodassa henkisen kriisinkestävyyden merkitys korostuu – Kirkko on valmistautunut sotaan kaikessa hiljaisuudessa
Seuraava artikkeliJohannes ei kulje Jämsän kautta – Sotkamon seurakunnan nuoret pääsivät tekemään kokoillan elokuvaa