Outi Mäkelä: Suvivirsiasia käsitellään perustuslakivaliokunnassa lähiviikkoina

Suvivirren laulamista koulujen kevätjuhlissa käsitellään oikeuskanslerin kertomuksen yhteydessä. Samalla käsitellään myös muita apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalaisen esiin nostamia kysymyksiä.

Perustuslakivaliokunnan varapuheenjohtaja Outi Mäkelä (kok) kertoo, että päivämäärää käsittelylle ei ole vielä sovittu, mutta pinnalla olevaan kysymykseen halutaan ottaa kantaa nopeasti.

– Halutaan aika ripeästi lausua jotakin, jotta kouluille ei tule turhaa huolta siitä, miten pitää toimia, Mäkelä sanoo.

Perustuslakivaliokunnan aikaisempi kannanotto suvivirsiasiaan on vuodelta 2002, mutta Mäkelän näkemyksen mukaan tilanne ei ole olennaisesti muuttunut.

Mäkelä huomauttaa, että apulaisoikeuskansleri otti lausunnossaan kantaa myös muihin kysymyksiin, joita perustuslakivalionkunta aikoo käsitellä suvivirsiasian yhteydessä.

Apulaisoikeuskansleri Puumalaisen mukaan sekä positiivisen että negatiivisen uskonnonvapauden kannalta ja Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen oikeuskäytännön huomioon ottaen olisi perusteltua, että kouluissa ei järjestettäisi lainkaan tilaisuuksia, joissa on tietyn vakaumuksen mukaista sisältöä.

Apulaisoikeuskanslerin näkemyksen mukaan kouluissa nykyisessä muodossaan järjestettävät uskonnolliset tilaisuudet ovat ongelmallisia julkisen vallan neutraalisuuden sekä yhdenvertaisuuden edistämisvelvollisuuden näkökulmasta.

– Saattaa olla hyvä pohtia perustuslain näkökulmasta kaikki näitä uskontoon liittyviä kysymyksiä, Mäkelä kommentoi.

Asian käsittelystä perustuslakivaliokunnassa tviittasi tänään perustuslakivaliokunnan varajäsen, kansanedustaja Kimmo Sasi (kok).

Edellinen artikkeliPiispa Häkkinen Itä-Hämeessä: Avioliittolaki jo nyt täysin tasa-arvoinen
Seuraava artikkeliPois omalta mukavuusalueelta!