Kirkon mediasäätiö jakoi 86 500 euroa tukea – Suurin summa ikääntyvien maahanmuuttajien identiteettiä pohtivalle dokumentille

Kirkon mediasäätiön hallitus on myöntänyt tukea 17 hankkeeseen yhteensä 86 500 euroa. Lisäksi Kirkon mediasäätiö on mukana uudessa hankkeessa, jossa etsitään ja rahoitetaan lapsille suunnattuja lyhytelokuvia.

Kirkon mediasäätiö myöntää tuki kahdesti vuodessa. Syksyn suurin tukisumma 12 000 euroa menee Icebreaker Productionsin dokumentille The Last Chapter (Elämän syksy). Elokuvan pääteema on ikääntyvät maahanmuuttajat ja ristiriita, jonka keskellä he elävät.

Dokumentti tarkastelee maahanmuuttajan identiteettiä: kun ihminen on ollut yli puolet elämästään maahanmuuttaja, onko hän nyt ugandalainen, sudanilainen, ghanalainen vai suomalainen? Jos vanhuuden päivillään päättää muuttaa takaisin synnyinmaahansa, miten käy suhteelle omiin lapsiin ja lastenlapsiin? Jos taas jää Suomeen, on kaukana muista sukulaisistaan ja juuristaan. Mitä tahansa maahanmuuttaja valitsee, ratkaisulla on aina kääntöpuolensa.

Toiseksi suurin tukisumma, 10 000 euroa, myönnettiin elokuvalle Ei koskaan yksin – Nie allein, jonka on tuottanut MPR Matila Röhr Productions Oy. Elokuva kertoo Suomeen tulleiden juutalaispakolaisten luovutuksesta Natsi-Saksaan vuonna 1942.

Keväällä alkaa lasten lyhytelokuvahanke

Suomen elokuvasäätiö, AVEK, Kirkon mediasäätiö ja Yle käynnistävät keväällä 2023 ”Uutta lasten lyhytelokuvaa” -hankkeen, jolla rahoitetaan kolme lyhyttä näytelmäelokuvaa. Niiden kohderyhmänä ovat 10–12-vuotiaat.

Kukin kolmesta lyhytelokuvasta saa tuotantorahoituksen 90 000 euroa. Valmiit teokset esitetään Ylellä vuodesta 2024 alkaen.

Hankkeen tarkoituksena on kartoittaa rohkeita ja uudenlaisia, kunnianhimoisia ja uteliaasti suhtautuvia, alkuperäiskäsikirjoitukseen perustuvia näytelmäelokuvia. Lajityyppi ja aihe ovat vapaat. Elokuvan kesto on rajattu 5–10 minuuttiin.

***

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Edellinen artikkeliJouluyönä eläimet osaavat puhua – Mutta miksi aasi ja härkä saapuivat seimelle?
Seuraava artikkeliPariterapia ei pysty auttamaan kaikkia ja joskus ero on ainoa ratkaisu – ADHD-asiakkaat ovat kuitenkin autettavissa