Seurakuntavaalien verkkosivut aukesivat

Seurakuntien neuvostoihin ja valtuustoihin valitaan uudet päättäjät isänpäivänä ensi marraskuussa. Seurakuntavaalien verkkosivut ovat kuitenkin ottaneet varhaisen lähdön, koska ne on avattu jo nyt. Vaaleihin käydään valtakunnallisella, eri mediat yhdistävällä teemalla, jossa toistuu kampanja-slogan Usko Hyvän Tekemiseen. Tarkoituksena on aktivoida ja rohkaista seurakuntalaisia myös sankoin joukoin ehdolle vaaleissa.

– Tällä kertaa seurakunnissa ja valtakunnallisesti on jo huhtikuun alussa yhteinen ehdokasrekrytoinnin kampanja-aika, jolloin vaalit näkyvät seurakunnissa, paikallisissa medioissa ja verkossa. Seurakuntia rohkaistaan tuolloin kutsumaan koolle nykyiset ryhmien puheenjohtajat sekä kaikki vaaleista kiinnostuneet. Myös työntekijöitä rohkaistaan rekrytoimaan ehdokkaita, kertoo seurakuntavaalien projektipäällikkö Mari Leppänen kirkkohallituksesta.

 Leppänen sanoo, että ehdokkaaksi lähtemisen polkua on pyritty tekemään mahdollisimman helpoksi. Seurakuntavaalien verkkosivun kautta voi ilmoittaa kiinnostuksensa toimia päättäjänä kirkossa. Lomake lähetetään kotiseurakuntaan, missä se välitetään nykyisille ryhmien puheenjohtajille.

Syksyllä sivusto keskittyy äänestysaktiivisuuden herättelyyn. Sivusto elää Leppäsen mukaan koko ajan sisältönsä puolesta. Erilaisia toiminnallisia ja pelillisiä elementtejä on enemmän kuin aikaisemmin. Sivusto julkaistaan maaliskuun aikana myös ruotsiksi, sekä osiltaan myös englanniksi. Seurakuntavaalit näkyvät myös omilla Facebook-sivuillaan.

Vaaleihin on tulossa viime vaalien tapaan myös vaalikone, joka toteutetaan yhteistyössä MTV:n kanssa. Yhteiset vaalikoneen kysymykset laaditaan yhteistyössä MTV:n toimittajien ja vaali-asiantuntijoiden kanssa. Seurakunnilla on mahdollisuus tehdä vaalikoneeseen myös paikallisia kysymyksiä.

– Tutkimuksen mukaan mitä nuoremmasta äänestäjäryhmästä oli kysymys, sitä tärkeämmäksi äänestämisen syyksi nousi mahdollisuus vaalikoneen käyttämiseen. Viime vaaleissa kiinnostus vaalikonetta kohtaa oli merkittävää. Vaalikoneessa vieraili 280 000 eri kävijää ja yhteensä tehtiin yli 3 000 000 sivulatausta, Mari Leppänen kertoo.

Sivut ovat osoitteessa seurakuntavaalit.fi.

Edellinen artikkeliKivinen pistää painoa USA:n, Venäjän ja Ukrainan neuvotteluille
Seuraava artikkeliNyt on aika aloittaa ehdokkaiden rekrytointi