Israelilaisjärjestöt katkaisevat suhteet Suomen Lähetysseuraan

Viisi israelilaisjärjestöä on sanoutunut irti Suomen Lähetysseuran kanssa tehtävästä yhteistyöstä.

Syyksi Kotimaa24:llekin lähettämässään kannanotossaan ne ilmoittavat sen, että Suomen Lähetysseura palkkaa työhönsä myös saman sukupuolen pareja ja että tästä ei ole konsultoitu Israelissa olevia yhteistyökumppaneita.

Kyseiset järjestöt ovat Caspari-keskus, Ebenezer koti Haifassa, Immanuel-kirkko, Makor Hatikvan koulu sekä Machaseh-järjestö. Suomen Lähetysseuran hallitus on ilmaissut surunsa siitä, että yhteistyö ei voi jatkua. Lähetysseuran toiminnanjohtaja Seppo Rissanen kuvasi tänään
Seurakuntalaisille
, että kyseiset järjestöt ovat pieniä ja SLS:n yhteistyö niiden kanssa on ollut melko pientä.

Suomen Lähetysseuran työ Israelissa keskittyy jatkossa sen omaan Shalhevetjah-toimintakeskukseen Jerusalemissa.

Lähetysseura, Joint Mission in Israel, joka on koordinoinut Tel Avivin Immanuel-seurakunnan toimintaa, sekä Haifassa toimiva vanhainkoti katsoivat, että niiden yhteydessä toimivat kaksi Lähetysseuran työntekijää voivat jatkaa nykyisissä tehtävissään työkautensa loppuun.

Viiden israelilaisen messiaanisen järjestön lausunnon mukaan työntekijöiden on oltava täysin lojaaleja paikallisten yhteistyökumppaneittensa arvoille ja periaatteille työskennellessään Israelissa ja kun he kertovat työstään muille Suomessa.

Kotimaa24:n tiistaina tavoittama Suomen Lähetysseuran toiminnanjohtaja Seppo Rissanen kertoo, että Lähetysseura kunnioittaa yhteistyökumppaneitaan eikä luo jännitteitä. Lähetysseura on lausunut JMI:lle muun muassa, etteivät sen lähetystyöntekijät toimi vastoin Suomen lakia.

– Lähetysseuran työntekijät ovat siis velvoitettuja noudattamaan Suomen Lähetysseuran ohjeita ja päätöksiä, kuten yleensäkin työelämässä, Rissanen sanoo.

Lue SLS:n asiaan liittyvä tiedote kokonaan täältä

Viiden israelilaisjärjestön lausunto täällä

(Kursivoitu osuus lisätty tiistaina kello 11.56)

Edellinen artikkeliEdu Kettunen avaa syvällistä puoltaan Tommi Kaleniuksen Kale-klubissa
Seuraava artikkeliPaavi vetosi sovun puolesta Ukrainassa