Kesähelteillä luetaan kevyttä uskonnollista kirjallisuutta

helle_420x205

Mitä kuumempi kesä, sitä kevyempää luettavaa haetaan, sanoo antikvariaatti Pokstaavin omistaja Matti Kettunen kesän uskonnollisten kirjojen myynnistä. Pokstaavi on helsinkiläinen uskonnolliseen kirjallisuuteen erikoistunut antikvariaatti. Sen verkkokaupassa on myynnissä parisen tuhatta teosta, valtaosa kristillisiä kirjoja.

Kettusella on takanaan pitkä ura antikvariaatin pitäjänä. Ensimmäisen liikkeensä hän avasi vuonna 1981 Keravalle. Kirjan ostajien tarpeet ovat tulleet vuosien aikana tutuksi.

-Tänä päivänä kysellään paljon vahvempaa ruokaa, Raamatun selitysteoksia. Normaalitkin ihmiset lukevat eksegeettisiä kirjoja. Klassikot tekevät kauppansa. On pidempään ollut ilmassa, että eivät ihmiset uskalla lukea kuin vanhoja hyviksi havaittua teoksia.

– Ihmiset lukevat myös eri suuntien kirjoja. Kun aloitin 80-luvulla, en olisi voinut kuvitella, että helluntailainen lukee roomalaiskatolisen kirjoittamaa hengellistä kirjaa, sanoo Kettunen.

Matti Kettusen lukee itse tällä hetkellä paljon rukouselämää käsitteleviä kirjoja. Suosikeihin hän palaa aina uudestaan.

– Eilen tartuin jälleen Henri Nouwenin Ainoa tarpeellinen –kirjaan. Säännöllisesti palaan myös Pyhän Johannes Kronstadtilaisen teokseen Elämä ; otteita päiväkirjasta. Piispa Feofanin Mitä on hengellinen elämä on myös yksi suosikeistani, sanoo Kettunen.

Edellinen artikkeliVatikaani toivoo Paavin ja Kirillin tapaavan Suomessa
Seuraava artikkeliKristityt ja muslimit hillitsevät väkivaltaisuuksia Nigeriassa