Juutalaiset, kristityt ja muslimit leikkivät rauhan puolesta

kids4peace

Jokaiselle Kids 4 Peace-leirille osallistuu 24 lasta, joista puolet on USA:sta ja puolet Jerusalemista. Sekä amerikkalaisista että israelilaisista ja palestiinalaisista lapsista leirille valitaan saman verran kunkin kirjauskonnon edustajia.

Lapset tutustuvat toisiinsa yhteisten leikkien ja toiminnan avulla ja seuraavat myös toistensa rukouksia.

– Kids 4 Peace’n perusajatus on, että kaikki Abrahamin lapset voivat elää rauhassa yhdessä.  Rauha ja rauhantekijänä oleminen on sekä käsky kaikissa uskonnollisissa perinteissä että jotakin, joka vahvistuu yhdessä viettämämme ajan avulla, sanoo pastori Josh Thomas, Kids 4 Peace -järjestön toiminnanjohtaja, Episcopal News Servicen uutisessa.

Tämän vuoden heinäkuussa 12-vuotiaat ovat touhunneet viidellä kaksiviikkoisella leiriä eri puolilla USA:ta, Atlantassa, Bostonissa, Pohjois-Carolinassa, Vermontissa ja Houstonissa.

Muutaman vuoden päästä he voivat osallistua jatkoleirille Jerusalemissa ja aikuisuuden kynnyksellä vielä johtajuus-koulutukseen.

– Kymmenen vuotta sitten unelmoimme kesäleireistä, joissa lapsilla olisi mahdollisuus tavata toisiaan kasvoista kasvoihin konfliktirajojen yli, oppia toistensa elämästä ja uskonnosta ja laskea perustus paremmalle tulevaisuudelle, Thomas kertoo.

Kymmenen vuoden aikana kesäleireille on osallistunut lähes 700 lasta.

Tunnustuksettoman ja epäpoliittisen Kids 4 Peace -ohjelman ovat luoneet Jerusalemin episkopaalinen hiippakunta ja Jerusalemin moniuskontoinen St. George’s College. Taustalla oli huoli Israelin ja Palestiinan alueella elävien lasten tulevaisuudesta, kun jännitteet Palestiinan alueella kasvoivat.

Edellinen artikkeliOsa muslimiurheilijoista siirtää olympialaisten vuoksi paastoa
Seuraava artikkeliAdventtikirkon talous alkuvuodesta raskaasti tappiollinen