Kuurojen valtakunnallinen lähetysjuhla ensi kuussa Kajaanissa

Kuurojen valtakunnallinen lähetysjuhla järjestetään tänä vuonna yhteistyössä Kajaanin seurakunnan kanssa 29.–30.3.2014. Joutenlammen kurssikeskuksessa.

Samassa yhteydessä pidetään Kuurojen Lähetyksen vuosikokous ja -juhla. Päivien teemana on Lähetyksen askelissa. Tapahtuma kerää noin 150 osallistujaa eri puolilta Suomea yhteen viittomakielisten suurimpaan hengelliseen tapahtumaan.

Kuurojen Lähetyksen tavoitteena on kuurojen elinolosuhteiden parantaminen ja kouluttaminen kehitysmaissa niin, että he voisivat toimia yhteiskunnassa tasa-arvoisina kansalaisina. Haaste on valtava, koska kehitysmaissa asuvia kuuroja lapsia saadaan opetuksen piiriin vain 3-5 prosenttia kouluun pyrkijöistä.

Aiempina vuosina Kuurojen Lähetys on toteuttanut kuurojen koulujen rakentamista Afrikassa yhteistyössä Suomen Ulkoministeriön kehitysyhteistyöosaston kanssa. Kuurojen Lähetyksen kohteina ovat Tansaniassa toimivat Njomben kuurojen ala- ja yläkoulu sekä Mwangan kuurojen koulu, ja Eritreassa Kerenin ja Asmaran kuurojen koulut.

Yhdistys kerää varoja kummitoiminnalla, kolehdeilla, lahjoituksilla, testamenteilla, tuotteiden myynnillä ja kuurojen lähetyspiirien ja seurakuntien lahjoituksilla. Kuurojen Lähetys toimii yhteistyössä Afrikassa toimivien Evankelisluterilaisten kirkkojen kanssa.

Edellinen artikkeliAlkoholimainontaa rajoitetaan
Seuraava artikkeliMaailman rumin kirkko puretaan – Katso kuvalinkki