Nuoret lähetystyössä Lontoossa olympialaisten ajan

Perjantaina alkavat kesäolympialaiset kokoavat Lontooseen kristittyjä eri puolilta maailmaa. Olympiavieraille tehdään aktiivisesti tutuksi kristinuskoa ja kirkkojen toimintaa yhteiskristillisen More Than Gold -hankkeen avulla. Hankkeen toimintaan osallistuu myös suomalaisia nuoria.

Urheilua ja uskoa yhdistävä More Than Gold on Yhdistyneen kuningaskunnan kirkkojen yhteinen projekti, joka pyörii pitkälti vapaaehtoisvoimin. Olympiavuoden aikana nuorille on järjestetty urheiluleirejä ja vapaaehtoisia kristittyjä on rohkaistu majoittamaan olympiaurheilijoiden tukijoukkoja kodeissaan. Varsinaisten kilpailujen aikana järjestetään erilaisia kristillisiä tempauksia, esimerkiksi 700 taidetempausta.

– Kaikki mukana olevat käyttävät lahjojaan herättääkseen kysymyksiä elämästä ja uskosta ja osoittaakseen Jeesuksen olevan avain vastauksiin, kertoo taidetempauksista vastaava Julie Spence More than Gold -projektin tiedotteessa.

Suomen evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen lähettämät kolme nuorta naista matkustivat Lontooseen jo lauantaina. Muutaman päivän koulutuksen aikana he valmistautuvat avustamaan paikallisia seurakuntia ja keskustelemaan ihmisten kanssa kirjamyyntikojuilla.

Yksi suomalaisista on teologian opiskelija Outi Ahtinen, jolle vastaavat aktiot Lontoossa ovat entuudestaan tuttuja.

– Tässä yhdistyvät kaksi tärkeää asiaa, lähetystyö ja urheilu, Ahtinen kertoo osallistumisensa motiiveista.

– Odotan, että opin lisää ekumeniasta ja kansainvälisestä kristillisyydestä. Asioita ei välttämättä tehdä meille tutulla tavalla, Ahtinen arvelee.

Tapahtumaan osallistuvilla on olympialaisten aikana kaksi vapaapäivää. Silloin aktiolaiset tahtoisivat käydä tutustumassa olympiakylään ja päästä katsomaan ilmaislajeja. 

Vaikka kyseessä on lähetystyötapahtuma, Ahtinen itse ei ole käännyttämässä ketään.

– Aktiossa lähetystyö on samanlaista kuin kristityn elämä kaikkialla, myös Suomessa. Raamatussa kehotetaan, olemaan aina valmiit vastaamaan siihen, mihin toivonne perustuu. Sillä periaatteella olen lähtenyt mukaan, Ahtinen selventää ja tarkentaa uskon teologista perustaa.

– Usko on Jumalan antama lahja, hän korostaa. En minä voi ketään saada uskomaan. Periaatteeni on se, että usko voi näkyä arjessani ja teoissani ja sanoissani. Kristittynä haluan toki myös kertoa evankeliumia Jeesuksesta.

Suomalaisia kouluttaa Operation Moblisation -järjestö, joka on aktiivisesti mukana More than Gold -hankkeessa. Kurssiesitteessään OM lupaa opettaa osallistujille muun muassa kristinuskon ja islamin oppeja sekä tutustuttaa heidät muslimien ajattelutapaan, jotta evankeliumia voidaan levittää kulttuurisesti ymmärtäväisellä tavalla.

Edellinen artikkeliAdventtikirkon talous alkuvuodesta raskaasti tappiollinen
Seuraava artikkeliKatoliseen kirkkoon ensimmäinen intiaanipyhimys