Länsirannalla jo yli 350 000 juutalaista

siirtokunta_arielIsrael Hayom. Lehti ei sisällytä lukuihinsa Itä-Jerusalemissa ja sen ympäristössä olevia siirtokuntia, joissa asuu lähes 300 000 juutalaista.

Lehden mukaan Länsirannan juutalaisväestö on lähes kaksinkertaistunut vuoden 2000 asukasluvusta. Suurin osa kasvusta sijoittuu suurten siirtokuntien ulkopuolelle. Kahden valtion mallin toteutuessa nämä alueet jäisivät Israelin ulkopuolelle. Viime vuoden aikana Länsirannalle muutti Israelin sisäministeriön tilastojen mukaan 15 600 uutta asukasta.

Palestiinalaiset pitävät juutalaisten muuttoliikettä siirtokuntiin esteenä rauhankehitykselle ja kahden valtion mallille. Länsirannalla toimii rajoitettu palestiinalaisten itsehallinto. Muun muassa YK, Euroopan unioni ja Kansainvälinen tuomioistuin pitävät alueen israelilaisia siirtokuntia laittomina.

Oikeistolaisen puolueliitto National Unionin puheenjohtaja Yaakov Katz on siirtokuntien kehityksen tyytyväinen. Hän arvelee, että vuoteen 2016 mennessä Länsirannalla ja Itä-Jerusalemissa asuu jo yli miljoona juutalaista.

– Sitten muodonmuutos on täydellinen, Katz kuvaa Israel Hayomille.

Lue Israel Hayomin uutinen (englanniksi).

Kuva: Arielin siirtokunta Länsirannalla, Wikipedia/Ori~

Edellinen artikkeliYLE lähettää jumalanpalveluksen Lontoosta
Seuraava artikkeliKristillisen Rauhanliikkeen tapahtumassa Gandhi-teema