Voi Markku, mitä taas lohkaisit!

Voi, voi. Kalevan päätoimittaja Markku Mantilahan siinä on taas tapetilla ja hänen lohkaisunsa naamakirjassa leviämässä.

Huumorimies kun on, Markku kertoi Kalevassa vitsin: ”Tietovuotaja Bradley Manning haluaa muuttua naiseksi. Se ei ole ihme. Laverteluhan on aina ollut ämmämäistä.”

Ymmärrettävästi Mantila on jo saanut hiukan palautetta. Ei auta, vaikka päätoimittaja on ilmoittanut, että kyseessä on vitsi, ei kannanotto yhtään mihinkään ja että hän on ylpeä keksinnöstään. Pikemminkin selitykset taitavat pahentaa asiaa.

Markku hyvä: sanoisit sen sijaan, että tämä oli hirvittävä erehdys, jota kadut katkerasti ja tahdot pyytää anteeksi kaikilta etkä enää sorru tämmöiseen. Sillä olet varmaan aikaasi seuraavana alan ihmisenä tietoinen siitä, että tässä mediayhteiskunnassa empaattisuus ja nopea reagointi ovat valttia. Selittely ja puolustelu vain lisäävät ärsytystä ja pahaa mieltä. 

Tietenkin on taito sinänsä, joskin hiukan kyseenalainen taito, että pystyy samassa lauseessa tölväisemään useampaan suuntaan. Tietovuodot ovat vain juoruilua, naiset ovat juoruilijoita ja Bradley Manning on naismainen juoruilija.

Tämän tasoista huulenheittoa saattaa kieltämättä kuulua miesten keskisissä illanistujaisissa. Ei se hyväksyttävää ole sielläkään. Puhumattakaan että tekee sen julkisesti, lehden päätoimittajana. Siinä asemassa sanomisilla on iso merkitys: niillä piirretään koko lehden profiilia ja linjaa.

 

 

 

    • Tämäkin möykkääminen kohdistui rahanvaltaa vastaan.

      Nyt ’hengellinen’ kököttää paraatipaikalla työnantajaleirin vieressä. Katajanokalla olisi saanut olla rauhassa.

  1. Hedelmistään kukin tunnetaan. Mitä enemmän maassamme rikotaan Jumalan käskyjä, sitä enemmän tulee näkyviin sielunvihollisen vaikutusta ihmisissä. Anarkistit ovat turhautuneita, ”ilman Jumalaa ja toivoa maailmassa”. Vain Jumalan armo ja totuus voi heitä auttaa, siiä vain Jeesus antaa todellisen ihmisarvon, elämän ja tulevaisuuden. Rukoillaan Jumalan antamaa herätystä maahamme!

    • On tietenkin oikeus vetää noita normiliirumlaarumeita, mutta tosiasia kuitenkin on, että maamme on yhä turvallisempi!
      Sama koskee muitakin sekularisoituja maita.

      Ei kannata rakentaa todellisuuskuvaansa pelkästään uutisten varassa.

Timo Juntunen
Timo Juntunen
Saaristorovasti. Runoilija. Elämän taiteilija. Tapaamisiin pappilan sillalla!