Soini: Uskonnonopetuksen alasajo moukkamaisuutta

Perussuomalaisten puheenjohtaja, eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Timo Soini on purkanut blogikirjoituksessa tuntemuksiaan rukousaamiaiselle osallistumisestaan Washingtonissa.

Mielenkiintoinen ja avartava kokemus, Soini kuvaa 6.2. päivätyssä kirjoituksessaan. Aamiaisella puheenvuoron käytti muun muassa USA:n presidentti Barack Obama.

”Suomessa saati Euroopassa ei usein kuule merkittävässä asemassa olevien ihmisten tunnustavan uskoaan. Täällä usko on luonteva osa elämää. On, mitä on. Vaikka sitten Jeesuksen seuraaja”, hän kirjoittaa.

”Suomalaisille sanon, että jos kutsu tulee, ota se vastaan. Ihmettelet näkemääsi pitkään. Minä tulen toistekin, jos kutsutaan.”

Soini kirjoittaa, että henkinen ja hengellinen pahoinpitely on aina väärin. ”Rukous ei muuta Jumalaa, se muuttaa sinut. Ja se siinä pelottaa.”

Puheenjohtaja kertoo, että Washingtonissa oli myös hinduja, muslimeita ja buddhalaisia. Uskontojen ymmärtäminen ja tunteminen on yleissivistystä.

”Uskonnonopetuksen alasajo on moukkamaisuutta, jota en hyväksy. Samalla tulee sanotuksi sekin, että historianopetus on tarpeen”, hän toteaa ja osallistuu keskusteluun lukion tuntijaon uudistamisesta.

Ulkoasianvaliokunnan puheenjohtajana olen hyötynyt suuresti koulussa saamastani opista.

Suomesta rukousaamiaisella 6.2. olivat myös kansanedustaja Peter Östman (kd) sekä valtiosihteeri Andrei Nahkala, europarlamentaarikko Sari Essayah (kd), yritysjohtaja Kai Kaasalainen ja pastori Antero Laukkanen.

Soinin blogikirjoitus

Edellinen artikkeliNamibiassa tarvitaan vielä apua sateista huolimatta
Seuraava artikkeliVäärä historian tulkinta saa juutalaiset boikotoimaan muistotilaisuutta Unkarissa