Miksi kirkon johto reagoi hitaasti Räsäs-kohuun – arkkipiispa vastaa

Mäkinen Kari x3x205Kari Mäkinen kommentoi tänään Yle Radio Suomen Ajantasassa sisäministeri Päivi Räsäsen puheesta käynnistynyttä heinäkuun kohua. Mäkiselle kerrottiin monien ihmetelleen kirkon johdon hidasta reagointia, häneltä myös kysyttiin miksi hän on tullut lomaltaan puhumaan asiasta julkisesti vasta nyt.

– Luotin siihen, ettei kirkko ole vain yksi ihminen vaan kirkossa on monia toimijoita ja keskustelijoita. Ajattelen, että elämme niin nopeatempoisessa ympäristössä, että sen mukaan reagoiminen on mahdotonta. Se on kirkolle haaste, johon on pyritty reagoimaan, Mäkinen sanoi.

Hän kertoi kirkon myös satsanneen paljon sosiaaliseen mediaan, mutta korosti nopean reagoinnin ja kirkon sanoman välistä jännitettä.

– Olemukseltaan kirkko on tekemisissä kysymysten kanssa, jotka ovat hitaampia ja kulkevat pohjavirrassa. Nopeus saattaa merkitä kulkemista syvyyden kustannuksella ja näiden kahden välillä joutuu kamppailemaan.

– 24/7-varuilla olo on ihmiselle kohtuutonta. Ihminen tarvitsee myös sitä, että voi vetää henkeä ja keskittyä siihen mikä itselle on tärkeää. Kukaan ei ole robotti eikä kone.

Kuuntele Kari Mäkisen haastattelu kokonaan Yle Areenasta.

Edellinen artikkeliJunaturma sattui uskonnollisen juhlan alla
Seuraava artikkeliKirkon tiedotuskeskus analysoi Yle-kyselyn terveiset arkkipiispalle