Vinyylivintti pyyhkii pölyt pois klassikoista

Radio Deissä käynnistyi viime tiistaina unohtuneille koti- ja ulkomaisille levyharvinaisuuksille ja B-puolen hiteille pyhitetyn Vinyylivintti-ohjelma.

Ohjelmaidea syntyi kuin vastauksena aamuohjelman juontajan Ariel Neulaniemen harmituksen siitä, että moni takavuosien gospeläänite tuntuu unohtuneen vintille tai on muuten vaikeasti löydettävissä.

Neulaniemi törmäsi ongelmaa pohtiessaan onnekseen kahteen keräilijään. Kaksikon levykokoelma kattaa tuhansia vinyylejä ja cd-levyjä.

Puolen tunnin mittaista Vinyylivinttiä isännöivät pastori Jouko Olkkola ja nuorisotyönohjaaja Jari ”Bobby” Mäki-Arwela helsinkiläisestä Herttoniemen seurakunnasta.

– Kun juttelin heidän kanssaan, tajusin, että olisi suorastaan vääryys jättää heidän levykokoelma hyödyntämättä. Molemmilta löytyy lukuisia vuosien takaisia kohtaamisia artisteihin, joista on tullut olennainen osa suomalaista hengellisen musiikin historiaa. Molemmat ovat myös buukkailleet työnsä puolesta gospelkonsertteja, Neulaniemi kertoo.

Ohjelma soi Radio Dein taajuuksilla tiistaisin klo 14.15. Kevään kuluessa pengotaan levylautaselle muun muassa Pekka Simojoen, Outi Terhon, Jouko Mäki-Lohiluoman ja Pekka Ruuskan musiikkia.

Edellinen artikkeliHyväntekeväisyyskonsertti kerää varoja Pelastusarmeijan lomakodille
Seuraava artikkeli”Hyvä esimies näyttää suuntaa ja luottaa alaisiinsa”