Dekaani esiintyi Peitsamona teologien juhlassa – Meni yleisöön täydestä

Teologian ylioppilaiden tiedekuntayhdistys toivoi 4.2. järjestettyyn vuosijuhlaansa tiedekunnan uuden dekaanin tervehdystä.

– He sattuivat ohjeistamaan, ettei sen tarvitse olla sellainen perinteinen ja vakava, dekaani Ismo Dunderberg muistelee.

Dunderberg oli nähnyt netissä amerikkalaisen talk show -isännän, Jimmy Fallonin imitaation Bruce Springsteenistä ja tuli ajatelleeksi, josko vastaava toimisi TYT:n juhlassa.

Dunderberg esitteli idean tiedekunnassa tänä lukuvuotena aloittaneelle muusikolle Kari Peitsamolle, ja lopputuloksena oli vuosijuhlijat ällikällä lyönyt esitys.

Ismo Dunderberg oli pukeutunut Kari Peitsamoksi aina oikeaa keikkatakkia ja bandanahuivia myöten. Kitaralla itseään säestäen hän lauloi Peitsamon yhden tunnetuimmista kappaleista Kauppaopiston naiset ensimmäisen säkeistön, jonka jälkeen myös Peitsamo tuli lavalle. Yhdessä he esittivät kappaleen loppuun.

– Yllätysmomentti toimi siinä aika hyvin, jotkut tajusivat, etten ole Kari vasta siinä vaiheessa kun hän tuli lavalle, Ismo Dunderberg kertoo.

Dunderberg arvioi yleisön ottaneen esityksen hyvin vastaan ja kertoo ihmisten innostuneen taputtamaankin musiikin tahdissa. Päivätyöstään dekaani ei kuitenkaan ole vielä luopumassa.

– Kyllä tämä oli sellainen kerran elämässä -juttu.

Edellinen artikkeliKokkolassa teetettiin seurakunnan julkisuuskuvatutkimus
Seuraava artikkeliHorisontin teemana homoseksuaalisuuden kirkkohistoria