Laajasalon opistossa opiskellaan nyt myös pelituotantoa

Laajasalon opistossa aloitti tammikuun lopussa uusi pelituotannon opintolinja.

Vuoden aikana 28 opiskelijaa perehtyvät muun muassa pelikulttuuriin, pelisuunnitteluun ja grafiikkaan sekä pelialan yrittäjyyteen. Mukana koulutuksessa ovat myös pelifirmat, joista opistolle tulee kouluttajia.

Pelituotannon linja syntyi osana opiston linjojen kehittämistä. Pelialalla tarvitaan tulevaisuudessa tekijöitä.

– Meillä kävi sillä tavalla hyvä tuuri, että viime kesänä kun päätimme käynnistää linjan ja aloitimme markkinoinnin, alkoi julkisuuteen tulla tietoja Supercellin menestyksestä. Se kertoo siitä, että pelialan osaajia tarvitaan, rehtori Juha Matti Holopainen kertoo.

Holopainen kertoo, että uuden linjan opiskelijat tulevat hyvin erilaisista taustoista. Osalla on jo joku tutkinto suoritettuna ja toiset ovat tulleet suoraan lukiosta. Peliopiskelijat tekevät yhteistyötä myös opiston muiden linjojen kanssa.

– Esimerkiksi näyttelijälinjalla ja elokuvalinjalla on osittain samoja oppiaineita. Kun tarvitaan sen puolen ideointia, niin opiskelijat löytävät toisensa, Holopainen sanoo.

Opintojen sosiaalinen puoli on merkittävää myös pelilinjalla.

– Tänäänkin uutisissa puhuttiin, että nuoret jäävät vain kotiin pelaamaan. Jos se näiden opiskelijoiden kohdalla pitää paikkansa, niin ainakin nyt he löytävät sosiaalista kontaktia toistensa ja muiden linjojen opiskelijoiden kanssa.

Edellinen artikkeliLiturgia kokoaa ja yhdistää
Seuraava artikkeliDBTL -festareilla jaetaan ehtoollista