Yhteisvastuukeräys alkoi, kriittinen palaute julisteista loppui

Yhteisvastuukeräyksen etukäteiskohua herättäneistä julisteista on tullut keräyksen alettua kiittävää palautetta, kertoo keräysjohtaja Tapio Pajunen.

– Palautteessa tulee esille, että kampanja on helpottanut kuolemasta puhumista. Kriittinen palaute on loppunut melkein kokonaan, Pajunen kertoo.

Pajunen ei kuitenkaan pidä etukäteen syntynyttä kohua huonona asiana. Kohu on hänen mukaansa muuttunut asialliseksi keskusteluksi ja auttanut nostamaan keräyksen teemaa esille. Kohu on myös helpottanut kerääjien työtä, sillä teemat ovat valmiiksi tuttuja ihmisille.

– Eräs kerääjä kertoi, että kadulla on tullut kahtalaista palautetta julisteista. Monet kehuvat ja monet ovat ilmaisseet pettymyksen siitä, ettei heidän seurakunnassaan kuvia näytetä, Pajunen kertoo saamastaan palautteesta.

Hän ei kuitenkaan sanoisi seurakuntien ylireagoineen mainosjulisteisiin.

– Kaikki palaute on hyvää ja oikeata. Se kertoo siitä, että meillä ihmisillä on valtavan erilaiset kokemukset kuolemasta.

Torstaina ilmestynyt Kotimaa kertoo, että joissakin seurakunnissa on tehty omia Yhteisvastuu-esitteitä. Tapio Pajunen pitää hyvänä sitä, että asiasta on seurakunnissa keskusteltu.

– Jos joissain pidetty turvallisempana linjauksena sitä, ettei kuvia käytetä, niin sekin on ok.

Etukäteiskohu on siis helpottanut kuolemasta puhumista ja nostanut tärkeitä teemoja julkisuuteen. Keräysjohtaja Tapio Pajunen toivoo kuitenkin, etteivät ihmiset unohtaisi keräyksen kansainvälistä kohdetta, alkuperäiskansojen ihmisoikeuksia Guatemalassa.

Edellinen artikkeliNiinistö pohtii uskonnollisuuttaan Askel-lehdessä
Seuraava artikkeliRikosoikeuden professori: Syyttäjän rooli korostuu Aarnion tutkinnassa