Koulutuskielto periaatteessa mahdollinen – Liitto ei ole kuullut tapauksista

Kotimaa24 kertoi aiemmin tänään kirkon evankelioimisen konferenssin vähäisestä ilmoittautumismäärästä. Uutisessa arveltiin tilanteen johtuvan seurakuntien koulutusvarojen leikkaamisesta tai jopa totaalisista koulutuskielloista.

Apulaistoiminnanjohtaja Merja Laaksamo Kirkon akateemiset ry:stä kertoo, ettei heidän tietoonsa ole tullut tapauksia, joissa henkilöstön kouluttautuminen olisi kokonaan kielletty.

– Periaatteessa työnantajalla on mahdollisuus kieltää kouluttautuminen, jos tilanne sitä vaatii. Tämä on kuitenkin sellainen asia, josta pitäisi aina neuvotella yhdessä työntekijöiden kanssa, Laaksamo sanoo.

Laaksamon tietoon on kuitenkin tullut tapauksia, joissa koulutusvaroista on jouduttu säästämään niin, että työntekijät saavat osallistua vain yhteen koulutukseen tai yksille neuvottelupäiville vuoden aikana.

– Niin tiukasta määräyksestä, ettei saisi ollenkaan kouluttautua, en ole kuullut. Joissakin seurakunnissa kouluttautumista on kuitenkin jouduttu rajoittamaan. Yksipuolisesti ei tällaisia päätöksiä saisi tehdä, Laaksamo sanoo.

Lue myös:

Evankelioimisen konferenssi ei vedä väkeä – syynä muun muassa seurakuntien koulutuskielto

Edellinen artikkeliArkkipiispan tunnustus: Olen huono seurakuntalainen
Seuraava artikkeliMistä virtaa messuun – Katso video